Επεισόδια στον Βόλο κατά την διάρκεια της πορείας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Δύο αστρυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ ζημιές προκλήθηκαν στο διατηρητέο κτήριο του σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου

Σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδι της Τρίτης 7 Μαρτίου στον κέντρο του Βόλου μετά την πορεία για το δυστύχημα στα Τέμπη, που διοργάνωσαν φοιτητές, αναρχικές και εξωκοινοβουλευτικές συλλογικότητες.

 Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, όταν κατέληξε στην περιοχή η πορεία ενώ πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί απέναντι από το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού. Μια ομάδα νεαρών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκε στους αστυνομικούς με πέτρες και βόμβες μολότοφ οι οποίοι άρχισαν να ρίχνουν καπνογόνα για να τους διαλύσουν.

Επεισόδια στον Βόλο κατά την διάρκεια της πορείας για το δυστύχημα στα Τέμπη
Επεισόδια στον Βόλο κατά την διάρκεια της πορείας για το δυστύχημα στα Τέμπη

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους, μέχρι και τα κτίρια της Φοιτητικής Εστίας, ενώ οι νεαροί έκλεισαν με φλεγόμενους κάδους τη λεωφόρο 2ας Νοεμβρίου, την Ιάσονος και άλλους δρόμους.

Ακολούθησαν οδομαχίες και κυνηγητό στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου και οι ομάδες των αντιεξουσιαστών να κατευθύνονται προς τα κεντρικά κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να κλείνονται μέσα στους χώρους του, ενώ ένας νεαρός συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και στο ιστορικό και διατηρητέο κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου, όπου οι νεαροί έσπασαν τζάμια και έβαψαν με μπογιές και συνθήματα τους τοίχους του κτιρίου.

Τραυματίες δύο αστυνομικοί

Δύο αστυνομικοί της διμοιρίας που βρίσκονταν στον ΟΣΕ Βόλου, τραυματίστηκαν από πέτρες που πέταξαν κουκουλοφόροι στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ. Ο ένας εκ των δύο τραυματιών είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας Αργύρης Διχτάς που τραυματίστηκε στο πόδι κοντά στο γόνατο όπου και χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα. Ακόμη ένας αστυνομικός της διμοιρίας τραυματίστηκε πιο σοβαρά στη γνάθο από πέτρες. Χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα εξωτερικά κι εσωτερικά. ΟΙ δύο αστυνομικοί μετέβησαν στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αναρρώνουν σπίτια τους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Βόλου – ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος