ΕΟΑΣΚ: Στις 22 Ιανουαρίου να “βουλιάξουν” οι πλατείες των χωριών από τρακτέρ

Γενική Συνέλευση αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων την Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Παλαμά, συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, ενόψει των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Τζέλλας κάλεσε τους αγρότες να «βουλιάξουν» τις πλατείες των χωριών με τα τρακτέρ τους στις 22 του μήνα, όπως αποφασίστηκε και στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που έγινε στη Νίκαια Λάρισας. Η Ομοσπονδία έχει προχωρήσει όλο αυτό το διάστημα σε συσκέψεις στα χωριά, όπου, όπως είπε ο κ. Τζέλλας, εκφράζεται αγωνιστική διάθεση, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

ΕΟΑΣΚ: Στις 22 Ιανουαρίου να “βουλιάξουν” οι πλατείες των χωριών από τρακτέρΒασικά αιτήματα είναι:
-Η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στο βαμβάκι ως 1 ευρώ το κιλό ρεύμα στα 0.07 λεπτά/Kwh.
-Να δοθεί άμεσα επιδότηση στις ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους
-Αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση στα αγροεφόδια, πλαφόν στο αγροτικό
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα επιβίωσης
-100% αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και για όλες τις αιτίες
-Έργα υποδομής και άρδευσης
Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου, με την τιμή στο βαμβάκι να είναι κάτω από 67 λεπτά ανά κιλό δεν καλύπτεται το κόστος παραγωγής που υπάρχει τώρα, ενώ επισημάνθηκε ότι “οι αγρότες δεν αγωνιζόμαστε από συνήθεια, αλλά είναι εδώ τα διαχρονικά προβλήματα, και τα οποία συνεχώς μεγαλώνουν. Αυτά μας υποκινούν, αυτά μας βγάζουν ξανά στο δρόμο του αγώνα
Απορρίπτουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «αντοχών της οικονομίας», γιατί με αυτή τη λογική όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, δίνοντας για άλλη μια φορά πακτωλό χρημάτων στους βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους, κλπ, αλλά – όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της – επιδίδεται σε μια επιχείρηση παραπλάνησής μας, με στόχο να εμποδίσει και να υπονομεύσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
“.

Ο κ. Τζέλλας υπενθύμισε και τις κατακτήσεις, που κατάφεραν οι αγρότες με τον αγώνα τους και με τα μπλόκα στο παρελθόν, όπως το «πακέτο Χατζηδάκη», το αφορολόγητο και τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, το ακατάσχετο και άλλα αιτήματα, όπως και πρόσφατα με απόσπαση ορισμένων μέτρων στήριξης των αγροκτηνοτρόφων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος