Έντονη διαμαρτυρία αγροτών Ζαγοράς- Μακρυρράχης για έλλειψη αρδευτικού νερού

Η απουσία νερού σε περιοχές της Ζαγοράς και της Μακρυρράχης έχει δημιουργήσει μείζον πρόβλημα και έντονες διαμαρτυρίες των αγροτών της περιοχής, ιδιαίτερα σε μια περίοδο, που το νερό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση και ανάπτυξη των καλλιεργειών. Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση της δημοτικής αρχής Ζαγοράς- Μουρεσίου με τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, η οποία όπως αναφέρει η διοίκηση του συλλόγου, απέβη άκαρπη. Οι αγρότες απαίτησαν μια ξεκάθαρη απάντηση από τη δημοτική αρχή, η οποία δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. Στις 16 Ιουλίου έγινε μια έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να τεθούν τα φλέγοντα ζητήματα, η οποία ενέκρινε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Δεν μπορεί το χειμώνα να πνιγόμαστε από το νερό και το καλοκαίρι να μην έχουμε νερό να πιούμε και να ποτίσουμε. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχουν έργα υποδομής στην άρδευση όπως και στην ύδρευση. Με αποτέλεσμα να πάθει ζημιά η παραγωγή των αγροτών με την έντονη ξηρασία που επικρατεί μέχρι και να ξεραθούν ακόμα και ολόκληρες καλλιέργειες. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς καλεί τους αγρότες της περιοχής σε διεκδίκηση και αγώνα για αυτό το μεγάλο πρόβλημα που επί χρόνια ταλαιπωρεί τους βιοπαλαιστές αγρότες του Πηλίου. Δεν θα αφήσει τους αγρότες ξεκρέμαστους, θα συνεχίσει τις συσκέψεις, συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις μέχρι να πάρουν θέση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα .
Το δεύτερο ζήτημα ήταν η αγροτική οδοποιία που είναι σε μαύρα χάλια, σε βαθμό που τα αμάξια μας έχουν διαλυθεί. Οι Αγροτικοί δρόμοι είναι ακατάλληλοι και εν έτη 2021 είναι απαράδεκτο να είναι σε αυτή την κατάσταση”.

Ο Αγροτικός Σύλλογος διεκδικεί:

1. Την άμεση επίλυση των προβλημάτων άρδευσης σε όλες τις αγροτικές περιφέρειες του Δήμου μας.
2. Την άμεση αντικατάσταση του συστήματος άρδευσης με κλειστά κυκλώματα
3. Την καλλιέργεια των πηγών και το «μάζεμα» των νερών.
4. Τη συντήρηση και καθάρισμα των δεξαμενών άρδευσης.
5. Άμεση επισκευή και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας που είναι σε μαύρα χάλια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος