Ένταση για το υγροποιημένο αέριο στο δημοτικό συμβούλιου Βόλου – Υπέρ της επένδυσης ο δήμαρχος

Ως μια επένδυση που θα προχωρήσει σύντομα, με τις σχετικές αδειοδοτήσεις της κυβέρνησης, είναι αυτή της μονάδας αποθήκευσης και διανομής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή Πευκάκια του δήμου Βόλου, όπως είπε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, απαντώντας σε ερώτηση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην απάντησή του τόνισε ότι υπάρχουν διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα λάβουν σύντομα τις απαραίτητες άδειες, ώστε να προχωρήσει η μονάδα αποθήκευσης και διανομής υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Επιπλέον ο δήμαρχος επιτέθηκε φραστικά στους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων, Αποστόλη Παπαδούλη και Ιάσωνα Αποστολάκη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση διαδικτυακά.
Ο κ. Ριζόπουλος της ΛΑΣ επισήμανε ότι η επένδυση είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον, φέρνοντας παραδείγματα για ατυχήματα, τα οποία έχουν συμβεί στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, τονίζοντας ότι παρόμοια επένδυση που ετοιμάζεται στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει 24 χλμ. μακριά από τον οικιστικό ιστό της  πόλης, ενώ αντίστοιχη επένδυση στην Στοκχόλμη απέχει από την πόλη  64χλμ. «Το 16% των πλοίων αυτών το έχουν Έλληνες εφοπλιστές. Είναι μια πυριτιδαποθήκη. Μια βόμβα. Αντιτιθέμεθα να γίνει. Και γι αυτό κάναμε την ερώτηση». Τέλος, ο κ. Ριζόπουλος  επισήμανε ότι κακώς η δημοτική αρχή φιλοξένησε την εκδήλωση παρουσίασης της επένδυσης στο δημαρχείο, αφού δεν έχει αρμοδιότητα

Ένταση για το υγροποιημένο αέριο στο δημοτικό συμβούλιου Βόλου – Υπέρ της επένδυσης ο δήμαρχος
Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος επανέλαβε ότι ο ίδιος και η δημοτική αρχή τάσσεται υπέρ της επένδυσης γιατί θα δημιουργηθούν 650 θέσεις εργασίας, ότι είναι μια σοβαρή επένδυση που θα ξεπεράσει τα 500 εκ.€ , ότι θα έχουν φθηνό καύσιμο οι βιομηχανίες της περιοχής και θα παλέψει τα δημοτικά κτίρια να θερμαίνονται με το συγκεκριμένο καύσιμο δωρεάν.
«Ο Βόλος γίνεται κόμβος ενεργειακός, θα γίνουν και νέα εργοστάσια γιατί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εν λόγω καύσιμο σε οικονομική τιμή. Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των ωφελειών για την πόλη. Εμείς είμαστε ουδέτεροι αναφορικά με γεωπολιτικά συμφέροντα και μας ενδιαφέρει μόνο η πόλη μας.  Κύριε Ριζόπουλε μπορείτε να έχετε τις απόψεις σας και να αντιδράτε, αλλά θα επικρατήσει η πλειοψηφία. Σε χώρες με απολυταρχικά συστήματα, λειτουργούν αλλιώς τα πράγματα». 
Από την πλευρά του ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι ο χαρακτήρας του λιμανιού δεν μπορεί να είναι «λίγο από όλα. Ο χώρος είναι συγκεκριμένος. Στην Αμερική κάνουν λόγο για αλλαγή θεσμικού πλαισίου για θέματα ασφάλειας. Ήδη η διεθνής κουβέντα που γίνεται είναι άλλα καύσιμα όπως το υδρογόνο».
Ο κ. Παπαδούλης τόνισε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης και ότι η επένδυση θα είναι επιβαρυντική. «Εμένα μου φαίνεται καχύποπτο ο δήμαρχος που δεν ξέρει λεπτομέρειες να τάσσεται υπέρ της επένδυσης. Εμείς είμαστε επιφυλακτικοί». 
Ο κ. Μπέος επισήμανε ότι «τζάμπα γίνεται συζήτηση. Αυτά αποφασίζονται σε κυβερνητικό επίπεδο. Εμάς μας ενδιαφέρει η πόλη. Έχουμε κάνει αγώνα από 2015, και πιστεύω μέχρι τέλος 2021 θα το πετύχουμε να πάρουμε το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Αυτή είναι η διαδικασία. Όπως επίσης είναι στα σκαριά το λιμάνι να μεταβιβαστεί σε ιδιώτες. Ενόψει αυτής της εξέλιξης, όποτε και αν γίνει, ένα μεγάλο κομμάτι από αυτά που δικαιούται η πόλη τα εκμεταλλεύεται ο ΟΛΒ με βασιλικό διάταγμα! Ο επενδυτής που θα έλθει να εκμεταλλευτεί το λιμάνι δεν τον ενδιαφέρει να πάρει το ποσοστό από τα τραπεζοκαθίσματα και πρέπει να περάσουν σε μας. Για το θέμα του λιμανιού δεν πρόκειται να ερωτηθούμε. Απλά προσπαθούμε να ενημερωνόμαστε, τίποτα παραπάνω».

Τέλος,  τόνισε ότι δεν έχει κανένα οικονομικό συμφέρον από την επένδυση, αλλά ενεργεί για το καλό της πόλης.

Υψηλοί τόνοι- βέλη του Δημάρχου κατά των εκπροσώπων των μειοψηφιών του δημοτικού συμβουλίου 

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, για μια ακόμη φορά  χαρακτηρίστηκε και από ένταση, διαξιφισμούς, ύβρεις και επιθέσεις σε βάρος των μειοψηφιών, με διάφορους χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος σε βάρος των κ.κ. Αποστολάκη και Παπαδούλη, λέγοντας ότι κάποιοι τον διέσυραν και τον κατήγγειλαν  για παράνομο πλουτισμό αλλά αθωώθηκε. «Είναι η τρίτη φορά που ελέγχομαι και πανηγυρικά αθωώθηκα κι εγώ και η οικογένειά μου. Δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα. Σε ότι αφορά το προσωπικό μου ζήτημα  εύχομαι κανείς να μην το βιώσει. Γιατί κάποιοι από αυτές τις αδικίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Σας απαγορεύω, γιατί για σκουπίδια μιλάμε, να μην ασχολείστε. Έτσι να κρύβεστε πίσω από τις κάμερες να μην έρχεστε εδώ. Δεν μπορείτε να μας αντιμετωπίσετε. Στην πλατεία Πανεπιστημίου θα παρουσιάσουμε τον Πινόκιο. Επειδή είναι μεγάλο το κόστος και θα έλθουν ηθοποιοί από Αγγλία και Ιταλία, προσφέρετε κάτι στην πόλη και ελάτε για κομπάρσοι. Νούμερα ε νούμερα. Ρε συ Παπαδούλη καραγκιόζης μεγαλύτερος από σένα υπάρχει; Που ζητούσες 5000 ευρώ από τους βιομήχανους για την εκστρατεία σου;». 

Στην συνέχεια και πριν περάσουν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, κράτησαν ενός λεπτού σιγή για την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ  Φώφη Γεννηματά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος