Ενημέρωση των ιερέων στον Βόλο για το φυσικό αέριο και τα πλεονεκτήματά του

Για το φυσικό αέριο και τα οφέλη του ενημερώθηκαν σήμερα οι προϊστάμενοι των Ιερών Ναών της Μητρόπολης Δημητριάδος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Την ενημέρωση έκανε ο Γενικός Δ/ντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας και οι συνεργάτες του. Ο κ. Μπακούρας αναφέρθηκε στην σοβούσα ενεργειακή κρίση, ενώ ανέλυσε το εύρος δράσης της Εταιρείας στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με ένα δίκτυο παροχής Φυσικού αερίου που ξεπερνά τα 2750 χλμ. Επαίνεσε, μάλιστα, την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, διότι, συγκριτικά με τις λοιπές Μητροπόλεις της Θεσσαλίας, έχει τους περισσότερους Ναούς συνδεδεμένους στο Δίκτυο.

Ενημέρωση των ιερέων στον Βόλο για το φυσικό αέριο και τα πλεονεκτήματά του

Μετά την ενημέρωση, τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την διεξοδική ενημέρωση και επεσήμανε την τεράστια δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά, αλλά και οι Ιεροί Ναοί και τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα από την παρατεινόμενη ενεργειακή κρίση, που προκαλεί συνεχείς και δραματικές ανατιμήσεις στις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο περιβάλλον, ως δώρο του Θεού, στο οποίο κατέστησε τον άνθρωπο διαχειριστή και όχι κατακτητή ή καταχραστή. Επεσήμανε, επίσης, ότι το περιβάλλον κινδυνεύει από την αλόγιστη ανθρώπινη χρήση και τόνισε ότι πρέπει να αγαπήσουμε το φυσικό περιβάλλον, αφού πρώτα αγαπήσουμε και λατρεύσουμε τον Δημιουργό του. Παρατήρησε δε την σημασία της ενημέρωσης, σαν και την σημερινή και προέτρεψε τους υπευθύνους των Ναών που δεν έχουν ακόμα συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου να το πράξουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος