Ενημέρωση διευθυντών σχολικών μονάδων για διαχείριση παραβατικών συμπεριφορών

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, διοργάνωσε σήμερα διαδικτυακή ενημέρωση–ευαισθητοποίηση των Διευθυντών/Υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων Γυμνασίων και Λυκείων σχετικά με την έγκαιρη διαχείριση των προβληματικών/παραβατικών συμπεριφορών των μαθητών εξαιτίας χρήσης και κατάχρησης νόμιμων ή παράνομων ουσιών, την κατάχρηση οθονών και διαδικτύου, την ροπή προς τον ηλεκτρονικό τζόγο αλλά και τη βία, καθώς και άλλες ανερχόμενες δυσλειτουργικές συμπεριφορές.

Ο διευθυντής ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας επισήμανε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση ανέδειξε την αξία της συνεργασίας με ειδικούς φορείς της περιοχής μας στην προοπτική της προάσπισης ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού δημόσιου σχολείου. Ο κ.
Σταχτέας τόνισε ότι “η συνεργασία της ΔΔΕ Μαγνησίας με το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ αναμένεται να συνεχιστεί με συστηματικότερο τρόπο, διότι μεταξύ των άλλων, συμβάλλει προς την κατεύθυνση υποστήριξης των καθηγητριών και καθηγητών των Γυμνασίων και Λυκείων με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την ενστάλαξη ελπίδας ώστε να μπορέσουν οι
λειτουργοί της σχολικής πράξης να ανταπεξέλθουν στον παιδαγωγικό τους ρόλο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος