Ένας γιατρός δίνει την μάχη για 70 ασθενείς στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Βόλο

“Δεν υπάρχει διαθέσιμος νεφρολόγος” είναι η απάντηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας στο αίτημα της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου, να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου, μετά την νόσηση με κορονοϊό των γιατρών, που υπηρετούν σ’ αυτή.

Αυτή την ώρα μόλις ένας γιατρός έχει την ευθύνη για τους 70 νεφροπαθείς και αιμοκαθαιρόμενους, που καθημερινά θα πρέπει να εξυπηρετούνται από την Μονάδα

Ο Βασίλης Γιαννάκος πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Αγ. Ανάργυροι» μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, τόνισε ότι “στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, από τους τέσσερις γιατρούς, απέμεινε μόλις ένας, καθώς ο διευθυντής και ο πρώην πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών προσβλήθηκαν από κορονοϊό και η γενική παθολόγος που βοηθούσε, επίσης νοσηλεύεται”. Επεσήμανε ότι “παρά το γεγονός, ότι ο ίδιος ζήτησε να ενισχυθεί αυτές τις λίγες ημέρες με ιατρικό προσωπικό η Μονάδα (απευθύνθηκε στο διοικητή του Νοσοκομείου, στην 5η ΥΠΕ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο υπουργείο Υγείας) όλοι “σηκώνουν τα χέρια ψηλά”, λέγοντας πως δεν υπάρχει νεφρολόγος να σταλεί στο Νοσοκομείο Βόλου για να καλύψει τις εφημερίες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος