Ένας εικαστικός ιστορικός περίπατος στα προσφυγικά της Ν. Ιωνίας

Η ομάδα artspirators και η θεατρική ομάδα “3ος Όροφος” του Π.Θ., διοργανώνουν έναν διαφορετικό περίπατο μνήμης στη Νέα Ιωνία Βόλου, με διαδρομές και διαδοχικές δράσεις, με τη συνεργασία των φοιτητών της πόλης του Βόλου και τη συμμετοχή του κοινού, με τίτλο «Με ένα καράβι μνήμες κι όνειρα…», ένας διαφορετικός περίπατος μνήμης στα προσφυγικά της Νέας Ιωνίας Βόλου την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, σε επιλεγμένη διαδρομή, στα προσφυγικά της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Το καθένα από τα δύο απογεύματα θα πραγματοποιηθούν τέσσερις περίπατοι, σε κυλιόμενη μορφή, με ώρες εκκίνησης: 19.00, 19.20, 19.40, 20.00. Ως αφετηρία έχει οριστεί η πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο «Φαρδύ» Η διάρκεια της διαδρομής θα είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων, καθώς θα υπάρχουν 4 γκρουπ των 30 περίπου ατόμων για καθεμιά από τις δύο μέρες. Για τις κρατήσεις: στη ηλεκτρονική διεύθυνση https://book.itm.gr/, τηλεφωνικά: 6998601132 μέχρι και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους.

Το project βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα της εικαστικού και ερευνήτριας Μαρίας Ανδρομάχης Χατζηνικολάου, που έχει τη γενική επιμέλεια, σε αρχειακή έρευνα και κείμενα της αρχειονόμου-φιλολόγου Αγγελικής Νικολάου, σε θεατρικά δρώμενα που επινοήθηκαν από τη θεατροπαιδαγωγό-σκηνοθέτρια Μαρία Καραζάνου και την ομάδα, με πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Θοδωρή Ζιάρκα. Η δράση εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις πολιτισμού του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του (2002-2022), και πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή και τον ερχομό των προσφύγων στην πόλη του Βόλου (1922-2022).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος