Έμποροι και Επιμελητήριο Καρδίτσας ζητούν εξηγήσεις για τη διακοπή ρεύματος στη διάρκεια της “Λευκής Νύχτας”

Οι διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας και του Επιμελητηρίου ζητούν έγγραφες εξηγήσεις από τον ΔΕΔΔΗΕ Καρδίτσας για τη διακοπή ρεύματος, την ώρα που εξελισσόταν η “Λευκή Νύχτα”.

Το αίτημα παροχής έγγραφων εξηγήσεων υπογράφουν οι δύο πρόεδροι των παραπάνω αντίστοιχων φορέων κ. Ρούλα Νιάκα και Κων/νος Ζυγογιάννης. Το επέδωσε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ.

Αναλυτικά στο αίτημα αναφέρονται: “Όπως ήδη γνωρίζετε, την Παρασκευή 13.05.2022, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε η «Λευκή Νύχτα», διοργάνωση, την οποία στήριξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας και το Επιμελητήριο…

Επρόκειτο για μια ξεχωριστή εκδήλωση, με πολλές παράλληλες δράσεις και μουσικά σχήματα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης και με το σύνθημα της διοργάνωσης να είναι «διασκεδάζω, συμμετέχω, αγοράζω»,

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 6 το απόγευμα με το ωράριο των καταστημάτων να είναι έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Σκοπός της δράσης ήταν να δοθεί η δυνατότητα να στηριχθεί ο εμπορικός κόσμος της πόλης, να τονωθεί η αγοραστική κίνηση, και ο κόσμος της Καρδίτσας, ο οποίος έχει επιβαρυμένη ψυχολογία λόγω των πολλών δύσκολων καταστάσεων που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει, όπως η πανδημία, ο Ιανός, η κρίση εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, να βγει από το σπίτι του, να αξιοποιήσεις τις προσφορές των καταστημάτων, να ψωνίσει , να διασκεδάσει και να περάσει όμορφα.

Δυστυχώς όμως, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη στην πόλη η «Λευκή Νύχτα» με κατάμεστους από κόσμο τους δρόμους της πόλης και τα καταστήματα από πελάτες, εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση στις 23.20 π.μ. σημειώθηκε διακοπή ρεύματος σε όλη την πόλη της Καρδίτσας, με αποτέλεσμα την άδοξη λήξη όλων των εκδηλώσεων και το κλείσιμο των καταστημάτων που εκείνη τη στιγμή εξυπηρετούσαν την πελατεία τους.

Ως εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας γίναμε αποδέκτες της έντονης δυσαρέσκειας των επιχειρηματιών του Νομού, εξαιτίας του γεγονότος αυτού, για το οποίο δεν γνωρίζουμε μέχρι σήμερα την αιτία που το προκάλεσε, καθώς παρά το θόρυβο, που προκλήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ Καρδίτσας δεν προέβη σε καμία επίσημη εξήγηση, ούτε καν στην έκφραση «συγγνώμης» για το περιστατικό.

Ενόψει των παραπάνω , σας παρακαλούμε για την παροχή έγγραφων εξηγήσεων εντός εύλογου χρονικού διαστήματος προς τον Εμπορικό Σύλλογο και προς το Επιμελητήριο Καρδίτσας, για τα αίτια που προκάλεσαν στις 13.05.2022 αιφνίδιο black out στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σε όλο το κέντρο την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η «Λευκή Νύχτα» με χιλιάδες κόσμου στο δρόμο και στα καταστήματα, καθώς είμαστε υπόλογοι στον εμπορικό — επιχειρηματικό κόσμο της πόλης μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος