Έλληνες δημοσιογράφοι τουρισμού και γαστρονομίας στο Βόλο και το Πήλιο

Ο Δήμος Βόλου, μέσω της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, διοργάνωσε και υλοποίησε τριήμερο ταξίδι εξοικείωσης δημοσιογραφικής ομάδας ελληνικών έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γεωργία Μποντού Τοκαλή και ομάδα του Τμήματος Τουρισμού υποδέχτηκαν στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου εννέα δημοσιογράφους, που εκπροσωπούν ταξιδιωτικά και γαστρονομικά αφιερώματα των μέσων ALPHA TV, Πρώτο Θέμα-Travel, Real News, Ελεύθερος Τύπος, Alpha Radio, Newsit.gr, CNN, Insider, GRTIMES, Debbiestravel.gr.

Το ταξίδι εξοικείωσης περιλάμβανε γνωριμία με τον αστικό ιστό της πόλης του Βόλου αναδεικνύοντας τα τουριστικά και πολιτιστικά σημεία αλλά και τις εμπειρίες, που προσελκύουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη και πλαισιώθηκε με γαστρονομικές περιηγήσεις  και γευσιγνωσία τσίπουρου, προβάλλοντας την μοναδική γαστρονομική ταυτότητα του Βόλου.

Στις 9 Απριλίου η δημοσιογραφική ομάδα ξεναγήθηκε στα παραδοσιακά χωριά του Πηλίου, Πορταριά και Μακρινίτσα. Περπάτησε στο «Μονοπάτι των Κενταύρων» και κάνοντας τον γύρω του χωριού, ξεναγήθηκε στην Πορταριά, γνωρίζοντας τα γνωστά σημεία της αλλά και τις κρυφές γωνιές της. Ακολούθως, οι δημοσιογράφοι περπάτησαν στην Μακρινίτσα, γεύτηκαν την Πηλιορείτικη κουζίνα, γνώρισαν  τα βότανα του Πηλίου και ανακάλυψαν μερικά από τα μυστικά του βουνού. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ξεναγήθηκαν στα ιστορικά σημεία της πόλης του Βόλου, ξεκινώντας από την Παναγία Τρύπα και καταλήγοντας στην όμορφη γειτονιά των Παλαιών του Βόλου.
Στις 10 Απριλίου οι δημοσιογράφοι απόλαυσαν ιστιοπλοΐα στον Παγασητικό κόλπο, επισκέφθηκαν την Νέα Αγχίαλο, συμμετείχαν σε μια ζεστή διαδραστική εκδήλωση, που περιλάμβανε μάθημα μαγειρικής και  άνοιγμα φύλλου για παραδοσιακή πίτα και στη συνέχεια επισκέφτηκαν τοπικό οινοποιείο-αποσταγματοποιείο.
Η δημοσιογραφική ομάδα ολοκλήρωσε την γνωριμία της με τον προορισμό με αποχαιρετιστήριο γεύμα σε παραδοσιακό τσιπουράδικο δίπλα στο κύμα, γνωρίζοντας θαλασσινούς μεζέδες και εξαιρετικά τοπικά αποστάγματα, με θέα τη θάλασσα στον όμορφο πεζόδρομο της Νέας Αγχιάλου.
Την αποστολή συνόδευσε σε κάθε βήμα της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, φροντίζοντας μαζί με τους συνεργάτες της από το Τμήμα Τουρισμού, το αίσθημα της φιλοξενίας να αποτυπωθεί σε κάθε στιγμή του ταξιδιού. Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς το σύνολο των συμμετεχόντων συγκέντρωσε πλούσιο υλικό, ικανό να υποστηρίξει μεγάλο αριθμό άρθρων και τηλεοπτικών αφιερωμάτων, που θα αναπτυχθούν και θα δημοσιευθούν την επόμενη περίοδο.
Η δράση αυτή, που ήταν αποτέλεσμα άρτιας οργάνωσης της Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου Βόλου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη και στην ουσιαστική συμβολή των επαγγελματιών του τουρισμού.

Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού Τοκαλή, «στόχος της φιλοξενίας της δημοσιογραφικής ομάδας ήταν, μέσα από την έμπνευση των δημοσιογράφων, να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες  τις ομορφιές του προορισμού καθώς και την απαράμιλλη φιλοξενία του, μετά από ακόμη μια δύσκολη περίοδο και πριν το άνοιγμα της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος