Έκτακτη χρηματοδότηση ΔΕΥΑΜΒ για αποκαταστάσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών χρηματοδοτούνται οι  ΟΤΑ της χώρας, με 2,4 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιχορήγησης των ΟΤΑ για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται νέα χρηματοδότηση 350.000 ευρώ προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τους εκπροσώπους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και δη τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, συνεχίζεται η παροχή χρηματοδοτικής στήριξης προς δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, για έργα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών από θεομηνίες.

Ειδικότερα, με την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε σήμερα, Παρασκευή, εγκρίθηκε -μεταξύ άλλων- η παροχή χρηματοδότησης ύψους 350.000 ευρώ στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση ζημιών που υπέστη το δίκτυό της έπειτα από ακραία και έντονα φυσικά φαινόμενα. Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία για να διατηρηθεί η ροή έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, μέσα από νέες φάσεις χρηματοδότησης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος