Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πρασσάς από κορονοϊό

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα νωρίς το πρωί (20/8/2021) ο ιερέας του ΙΝ Αγίου Γεωργίου Φερών, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πρασσάς. Ο ιερέας νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς είχε προσβληθεί από κορονοϊό, ενώ είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ Covid καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Ο ιερέας έδωσε σκληρή μάχη, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος

Με οδύνη η Τοπική  μας Εκκλησία αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Πρασσά, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Φερών και εκλεκτού μέλους της Ιερατικής Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Ο εκλιπών Ιερεύς γεννήθηκε το 1951 στον Άγιο Γεώργιο Φερών και ήταν απόφοιτος της Επταταξίου Ιερατικής Σχολής Λαμίας.

Από το 1971 έως το 1978 διετέλεσε Ιεροψάλτης στην ενορία της γενέτειράς του.

Το 1978 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1980 Πρεσβύτερος από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο, από τον οποίο έλαβε το οφίκιο του Οικονόμου το 1993 και του Πνευματικού το 1997.

Από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο έλαβε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Ο Μακαριστός π. Δημήτριος διακρίθηκε για το έργο του στην ποιμαντική των νέων και των ενηλίκων της ενορίας του, ενώ, διακρινόμενος για το χάρισμα της καλλιφωνίας και την βαθειά γνώση και αγάπη προς την Βυζαντινή Μουσική και την Ψαλτική Παράδοση, διετέλεσε επίλεκτο μέλος της Χορωδίας των Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών «όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Ο π. Δημήτριος ήταν έγγαμος Κληρικός και πατέρας τριών τέκνων.

Η Εξόδιος Ακολουθία του π. Δημητρίου Πρασσά θα τελεστεί το Σάββατο 21/8, στις 11π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φερών, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος