Έκκληση του Δήμου Μουζακίου να μην πετάνε στάχτες οι πολίτες στους κάδους απορριμμάτων

Φωτιά σε πλαστικό κάδο ανακύκλωσης, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Παρθενώνος στο Μουζάκι, ξέσπασε σήμερα στις 8.30 το πρωί. Επί τόπου έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου με δύο άντρες, που έσβησαν γρήγορα τη φωτιά, η οποία πιθανότατα προκλήθηκε από πεταμένη στάχτη.
Έκκληση του Δήμου Μουζακίου να μην πετάνε στάχτες οι πολίτες στους κάδους απορριμμάτωνΗ Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, να μην πετάνε τη στάχτη από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες στους κάδους απορριμμάτων. Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν δυο πυρκαγιές σε κάδους απορριμμάτων, οι οποίες πιθανότατα προκλήθηκαν από μοσοσβησμένη στάχτη που είχε επιρρίψει άγνωστος, στο εσωτερικό τους.
“Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πράξη για το περιβάλλον, τα οχήματα του Δήμου, τον εξοπλισμό, μα και για τα πληρώματά τους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου και τονίζεται: “Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εάν οι εργαζόμενοι των απορριμματοφόρων δεν αντιληφθούν έγκαιρα εστίες που σιγοκαίνε στους κάδους και προχωρήσουν στην αποκομιδή. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πολύ πιθανή η ανάφλεξη μέσα σε απορριμματοφόρο με απρόβλεπτες συνέπειες για το όχημα και το προσωπικό του”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος