Εκδήλωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Θ. Παφίλη

Εκδήλωση με θέμα “Μαγνησία, ορμητήριο του ΝΑΤΟ και στόχος με δυνατό ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή” διοργανώνει η Τ.Ε. του ΚΚΕ στη Μαγνησία, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 6:30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ. Ομιλητής θα είναι ο Θανάσης Παφίλης μέλος της Κ.Ε., κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για την πάλη ενάντια στην “επικίνδυνη εμπλοκή της περιοχής στα αμερικανονατοϊκά σχέδια.

Τόσο το Στεφανοβίκειο όσο και το στρατόπεδο Γεωργούλα, στο κέντρο της Ν. Ιωνίας, (που του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό Logistics Support Area Volos), έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε βάσεις των ΗΠΑ.

Η εμπλοκή της περιοχής μας όμως δεν έχει σταματημό.

Με βάση λίστα των ΗΠΑ, το λιμάνι του Βόλου, μαζί με άλλα 4 λιμάνια της χώρας, στην ουσία μετατρέπονται σε «αμερικανικό έδαφος», για διεκπεραίωση στρατιωτικού υλικού αυτή την περίοδο ενάντια στη Ρωσία. Με δικούς τους ανθρώπους μέσα, θέτοντας υπό «επιτήρηση» τους εργαζόμενους εκεί, με προσωπικό που θα έχει πιστοποίηση να χειρίζεται εκρηκτικά και άλλα «επικίνδυνα υλικά», όπως αναφέρεται, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια στιγμή που στον Αλμυρό, θέλουν να στήσουν μια ενισχυμένη λιμενική υποδομή εξειδικευμένη στη διεκπεραίωση στρατιωτικών δυνάμεων (προσωπικού, μέσων, όπλων, φορτίων), ώστε να εξυπηρετούνται οι Αμερικανοί που αναπτύσσονται στη Λάρισα, αλλά και στο Στεφανοβίκειο.

Μέρος αυτών των εξελίξεων είναι και η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Βόλου, αλλά και ο σχεδιασμός για την κατασκευή πλωτής μονάδας LNG στον Παγασητικό.

Ενώ επίσης, σχεδιάζεται η ανάπτυξη  Σταθμών Υποστήριξης Εδάφους (Ground Support Systems – GSS) καταρχάς στο Πήλιο, δημιουργώντας ένα ευρύτερο δίκτυο ελέγχου των επικοινωνιών.

Σε μια περίοδο όπου κλιμακώνεται ο πόλεμος ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, με πιθανό το ενδεχόμενο γενίκευσής του, ενώ, ήδη, πολλαπλασιάζονται οι πολεμικές συγκρούσεις και οι εστίες έντασης σε όλο τον πλανήτη, τα σχέδια αυτά μετατρέπουν ολόκληρη την περιοχή μας και ευρύτερα τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ εις βάρος άλλων λαών και ταυτόχρονα κάνουν το λαό μας θύμα και στόχο αντιποίνων, αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος