Εκδήλωση στη Σκιάθο για στρατηγικές διαχείρισης φυσικών καταστροφών

Οι στρατηγικές διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και ο ρόλος των ενεργών πολιτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, θα τεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου  2016, και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο Skiathos Palace στη Σκιάθο, με εισηγητή τον Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.

Εκδήλωση στη Σκιάθο για στρατηγικές διαχείρισης  φυσικών καταστροφών
Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Η Σκιάθος’ και το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Skiathos Palace και της Aegean/Olympic Air.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές αλλά και η λήψη προληπτικών μέτρων πριν την εκδήλωσή τους.
Ο διακεκριμένος Πανεπιστημιακός είναι διεθνής προσωπικότητα, έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό έργο του, έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις στα αντικείμενα της Τεκτονικής και Δυναμικής Γεωλογίας, της Γεωλογίας Περιβάλλοντος, της Σεισμοτεκτονικής, της Αντισεισμικής Θωράκισης, της Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και Υδάτινων Πόρων, της Γεωτεχνικής Μηχανικής, του Περιβαλλοντικού Χωροταξικού Σχεδιασμού κ.α. Πολλές από τις δημοσιεύσεις αφορούν ερευνητική εργασία στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν, στην Ιταλία, στην Τουρκία, στην Ινδία, στην Αλγερία, στην Ινδονησία, στην Ταϊλάνδη, στο Πακιστάν, στην Κίνα, στην Αϊτή, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ιαπωνία και στο Νεπάλ.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος