Εκδήλωση για τον Άνθιμο Γαζή και το ρόλο του στη Φιλόμουσο Εταιρεία

Εκδήλωση με θέμα: «Η Επαναστατική δράση του Άνθιμου Γαζή στη Βιέννη και ο ρόλος του στη Φιλόμουσο Εταιρεία», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα στις Μηλιές, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών Γρηγόριος Κωνσταντάς.

Την εκδήλωση οργανώνουν, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, το Σωματείο Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλεών Πηλίου, «Γρηγόριος Κωνσταντάς», με την αιγίδα της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»,  της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας και Εξαρχίας Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, η πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου», Κερασία Μπαρζτιώκα.

Κεντρικός ομιλητής που θα αναπτύξει και το θέμα της εκδήλωσης, θα είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, Ιωάννης Νικολίτσης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Αυστρίας. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα από τη Σέβη Μαζέρα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και τοπικής ανάπτυξης, Δημήτριος Ραμματάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος