Εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, την Κυριακή 22 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ, “ανεβαίνει” στον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου (βασιλική Αγ. Δημητρίου) η παράσταση «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νικολαΐδη. Τη θεατρική βραδιά διοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, το Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα», ο Σύλλογος Αγχιαλιτών Αθήνας και ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου .

Αντί εισιτηρίου, προαιρετικά, οι θεατές μπορούν να προσφέρουν, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης ή και χρήματα για τους πυρόπληκτους.

Λίγα λόγια για την παράσταση: Η «Ανδρομάχη» είναι ένα κατά βάση αντιπολεμικό έργο. Μέσα από τα δεινά που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ηρωίδα, διαφαίνονται οι καταστρεπτικές συνέπειες του πολέμου: Ο χαμός των αγαπημένων προσώπων, ο ξεριζωμός, η σκλαβιά και η αλαζονεία των νικητών.

Ανδρομάχη: Φωτεινή Φιλοσόφου, Πηλέας: Γιάννης Νικολαΐδης, Μενέλαος: Νίκος Γιάννακας, Ορέστης-Αγγελιαφόρος: Γιάννης Τσιώμου, Τροφός: Έφη Θανοπούλου, Ερμιόνη: Γεωργία Αμπουράντυ.
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 20 λεπτά.

“Ικέτιδες Αισχύλου – ικέτες”

Η «Θεατρική Σκηνή Δικηγόρων Βόλου & Συνεργαζομένων – ΑΘΕΜΙΤΟΣ» παρουσιάζει, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Μαγνησίας, την παράσταση «Ικέτιδες Αισχύλου – ικέτες» στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ.

Οι «Ικέτιδες» του Αισχύλου είναι ίσως το αρχαιότερο θεατρικό κείμενο της ανθρωπότητας και ίσως το πιο απλό θεατρικό κείμενο του κόσμου. Τόσο όμως απλό και ταυτόχρονα τόσο φορτισμένο σπάνια θα συναντήσουμε στο παγκόσμιο θέατρο.

Η θεματική της παράστασης, συμπτωματικά ή αναγκαία διαχρονικά, άπτεται της καταφυγής και της βίας σε βάρος των αδυνάτων. Ο πρωταγωνιστής είναι ομαδικός, ο Χορός, των 50 Δαναΐδων. Απ’ την αρχή του έργου φανερώνεται η προμετωπίδα της θεματικής. Η βία. Ο ομαδικός χορός της Γυναίκας που καταδιώκεται από τον Άνδρα. Καταδιώκεται από τον βίαιο άντρα, που του αρνήθηκε τον έρωτα. Είναι αποφασισμένη να πεθάνει, παρά να υποκύψει.

Η παραγωγή πραγματοποιείται με τη χορηγία και την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου και την αρωγή της ΕΚΠΟΛ.

Η παράσταση αφιερώνεται στον Λάζαρο Γαϊτάνη.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοσμάς
(Παίζουν) «Ικέτιδες Αισχύλου»: Δήμητρα Καραπαναγιώτη, Μαρίνα Μωραΐτου, Αγγελική Νικολάου, Λιάνα Τάταρη, Μαρία Ντοκούζη, Ιωάννα Κάπρι, Μάριος Νιζάμης, Δαναός – ξόανο (φωνή Γιάννη Τράντα) «ικέτες»: Δημήτρης Κουτσοδημήτρης, Τούλα Κεκάτου, Όμηρος Κάπρι, Κυριάκος Γεραμπίνης, Κυριάκος Κουτσοδημήτρης και οι μικροί Στέφανος Σένα, Αλεξάνδρα, Τζούλια, Ειρήνη.

Η παράσταση διαρκεί περίπου 70΄ και θα τηρηθούν όλες οι οδηγίες για την ασφαλή είσοδο και παραμονή των θεατών στον χώρο. Μετά την έναρξη της παράστασης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (100) τα εισιτήρια, που τιμώνται προς 5 ευρώ, θα διατεθούν με προτεραιότητα, από 17/8. Πληροφορίες: 24210-30704 (ώρες 8 π.μ.- 2 μ.μ.) και 6974-059-270 (6 – 9 μ.μ.). Διάθεση: Γραφείο Δικηγορικού Συλλόγου, δικαστικό Μέγαρο, πλ. Ελευθερίας, (πρωί), Μεταμορφώσεως 23, ισόγειο 6-9 μ.μ.

Συναυλία κλασικής μουσικής

Τέλος, την Τετάρτη 25 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου , συναυλία κλασικής μουσικής σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία της Αθήνας και το Σωματείο Φίλων Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου.
Θα παρουσιαστεί ένα σχήμα από τρεις σημαντικούς καλλιτέχνες στο πλαίσιο ελληνοαυαστριακής φιλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος