ΕΙΝΚΥΜ: Παύει η λειτουργία του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου;

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας υποστηρίζει ότι είναι “επικείμενη η παύση λειτουργίας του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου του Βόλου αύριο 1η Φεβρουαρίου”, τονίζοντας ότι “η υποστελέχωση της Δημόσιας Υγείας σε καίριες ειδικότητες είναι χωρίς προηγούμενο”.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση: “Πως είναι δυνατό να είναι γνωστό ότι η θητεία του επικουρικού ιατρού – γαστρεντερολόγου έληγε τον Ιανουάριο και να μην έχει προκυρηχθεί έγκαιρα η ανανέωση της θέσης του; Πως είναι δυνατό να είναι γνωστό ότι η μοναδική μόνιμη ιατρός βγαίνει σε αναστολή από αύριο και να μην έχει προκυρηχθεί ακόμη μία θέση γαστρεντερολόγου. Πως είναι δυνατό να μιλάτε για βήματα μπροστά και να κάνετε μόνο βήματα πίσω από τις εξελίξεις; Δεν καταλαβαίνετε ότι κλείνοντας το Γαστρεντερολογικό Τμήμα διακυβεύεται η υγεία των κατοίκων του νομού; Δεν καταλαβαίνετε ότι ακόμη και με την προκύρηξη της θέσης ενός μόνο ιατρού δεν θα καλυφθεί το Τμήμα; Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι ακολουθούν και άλλα Τμήματα…”

Κων. Μαραβέγιας: Παιχνίδια εντυπώσεων από την ΕΙΝΚΥΜ 

Δεν υφίσταται κίνδυνος παύσης της λειτουργίας του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου του Βόλου, υπογραμμίζει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του για τη στάση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών που έσπευσε να εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου.

Ο κ. Μαραβέγιας ενημερώθηκε για τη λήξη της σύμβασης του επικουρικού ιατρού – γαστρεντερολόγου και επικοινώνησε άμεσα με το γραφείο της υφυπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα, οι συνεργάτες της οποίας τον διαβεβαίωσαν ότι η σύμβαση θα ανανεωθεί και δεν θα υπάρξει καμία δυσλειτουργία του Γαστρεντερολογικού Τμήματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε ότι το Δελτίο Τύπου που υπέγραψε σήμερα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας είναι κενό περιεχομένου και αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων. «Ας αφήσουν τα παιχνίδια εντυπώσεων. Αν ήθελαν να είναι ουσιαστικοί, θα μπορούσαν να είχαν ενημερώσει έγκαιρα για το θέμα, ώστε να είναι ουσιαστικός ο ρόλος τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και κάλεσε τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών να ανακαλέσουν το Δελτίο Τύπου γιατί εκτίθενται.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος