Εικόνες ντροπής με σκουπίδια και νεκρά ζώα στα παρθένα δάση του Πηλίου

Αποκαρδιωτικές ανθρώπινες παρεμβάσεις και αυθαιρεσίες στα παρθένα δάση του Βορείου Πηλίου, με νεκρά ζώα μισοθαμμένα και σκουπίδια που δεν αποσυντίθεται ούτε σε 100 χρόνια, καταγγέλλουν εθελοντές ορειβάτες.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, αυτό είναι το αποτύπωμα υλοτόμων που έφτιαξαν έξι καλύβες διαβίωσης για όσο δούλευαν στο βουνό και φεύγοντας άφησαν πίσω τους εικόνες ντροπής. Οι εικόνες και το βίντεο που δείχνει τις συνέπειες της αδιαφορίας, έρχονται από εθελοντές ορειβάτες, οι οποίοι κάνουν λόγο για ανεπανόρθωτο “τραυματισμό” των παρθένων δασών  του Πηλίου.

Εικόνες ντροπής με σκουπίδια και νεκρά ζώα στα παρθένα δάση του Πηλίου

“Τα ερείπια του καταυλισμού των υλοτόμων που αποχώρησαν από την περιοχή, μόλις 200 μέτρα χαμηλότερα από την κορυφή του Πηλίου, μέσα στην λεκάνη απορροής, δύο εκ των μεγαλύτερων ρεμάτων του Πηλίου, της Λαγωνίκας που εκβάλει στο Αιγαίο, και του Ξηριά που εκβάλει στον Παγασητικό, αποτυπώνουν το μέγεθος αυτής της ζημιάς”, επισημαίνει ο Γιώργος Γερογιάννης, ορειβάτης και εθελοντής, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Έξι καλύβες διάσπαρτες να σαπίζουν μέσα στο δάσος, γεμάτες σκουπίδια.

“… είναι το οικολογικό αποτύπωμα και κανένας δεν είναι αρμόδιος”, λέει ο κ. Γερογιάννης, ο οποίος επικοινώνησε με το Δασαρχείο( αρμόδιο για την άδεια υλοτόμησης και άρα γνωρίζει ποιος είναι ο εργολάβος) , προκειμένου να καταγγείλει τα όσα είδε και κατέγραψε, λαμβάνοντας την απάντηση ότι το Δασαρχείο έχει ευθύνη για την υλοτομία και ότι θα έπρεπε να απευθυνθεί στον αρμόδιο δήμο, στα όρια του οποίου βρίσκεται το συγκεκριμένο σημείο.

Οι εικόνες της ντροπής θα έπρεπε να κινητοποιήσουν κάθε αρμόδιο δημόσιο λειτουργό (Εισαγγελία, Αστυνομία, Δήμο, Διεύθυνση Υγιεινής, κ.α), ώστε αφενός να δοθεί εντολή άμεσης απομάκρυνσης των σκουπιδιών από το δάσος και αφετέρου να τιμωρηθεί ο υπαίτιος.

“Όσο δεν υπάρχει απόδοση ευθυνών και ποινικών συνεπειών, τόσο το φαινόμενο θα επαναλαμβάνεται και δυστυχώς οι εθελοντές ορειβάτες δεν θα μπορούν να τα καταγράφουν και να τα καταγγέλλουν, αφού λόγω της αλλαγής της κείμενης νομοθεσίας περί δασών, όποιος θα εισέρχεται σε παρθένα δάση θα έχει πρόστιμο 300€”,  λέει ο κ. Γερογιάννης.

Εικόνες ντροπής με σκουπίδια και νεκρά ζώα στα παρθένα δάση του Πηλίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος