Έγκριση χρηματοδότησης αγροτικής οδοποιίας Ζαγοράς – Ψυγείων Συνεταιρισμού

Θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το έργο αποκατάστασης αγροτικών δρόμων στο δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου.

Το έργο καθώς και το συνοδό υποέργο της Δ.Ε. Ζαγοράς με τίτλο: «Αποκατάσταση και βελτίωση υπολοίπων τμημάτων αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Ζαγοράς», που αποκαθιστά την αγροτική οδοποιία Ζαγοράς – Ψυγείων Συνεταιρισμού, υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 (Π.Α.Α. 2014 – 2020) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το εν λόγω υποέργο αποτελεί έργο εξαιρετικής σπουδαιότητας για την τοπική οικονομία του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου καθώς γίνεται καθημερινή χρήση του δρόμου από τους αγρότες της περιοχής. Αυτό σε συνδυασμό με την ύπαρξη και λειτουργία της εγκατάστασης των ψυγείων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου – ΖΑΓΟΡΙΝ καθιστά την συγκεκριμένη αγροτική αρτηρία, αρτηρία με εξαιρετικά μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και, συνεπώς, εξαιρετικά ζωτικής σημασίας για τον Δήμο.

Τη σχετική διαβεβαίωση έλαβε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά και ενημέρωσε τον Δήμαρχο κ. Π. Κουτσάφτη και τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς – Πηλίου κ. Γ. Κράββαρη για την θετική αυτή έκβαση.  «Αυτή η εξέλιξη είναι εξαιρετικά σημαντική για τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου καθώς είναι στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών». Ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και λόγω της συμμετοχής της στην Διϋπουργική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας ότι: «η έγκριση και υλοποίηση της πρότασης αυτής αλλά και των υπολοίπων προτάσεων στην επικράτεια αποτελεί μέρος της διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής για την οδική ασφάλεια, της  λήψης μέτρων για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και της παρακολούθησης της πολιτικής αυτής. Απώτερο στόχο της προσπάθειας αυτής αποτελεί η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στο ζήτημα αυτό», επισήμανε η κ. Μακρή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος