Έγγραφο διαμαρτυρίας κατοίκων Ζάχου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Έγγραφη διαμαρτυρία κατέθεσαν χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 39 κάτοικοι της οδού Ζάχου, του παραποτάμιου του Κραυσίδωνα καθώς όπως αναφέρουν μία εβδομάδα μετά την κακοκαιρία ELIAS ο Κραυσίδωνας παραμένει ακαθάριστος και ζουν με τον “εφιάλτη νέας βροχής που θα μας πνίξει για τρίτη φορά”.

Επισημαίνουν ότι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές σε υπόγειες αποθήκες, κοινόχρηστους χώρους, λεβητοστάσια, ανελκυστήρες, και ακόμη δεν γνωρίζουν αν θα αποζημιωθούν, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η Χριστίνα Γιαννακίδου, δικηγόρος και κάτοικος της συνοικίας.

Τόνισε ότι είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που έχουν πληγεί αλλά “προείχε η κατάθεση του εγγράφου καθώς είναι επείγον να καθαριστεί ο χείμαρρος, αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας”, σύμφωνα με το άρθρο 224 του Ν 4555/2018 σε συνδυασμό με την ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/95856/2749 /06/10/2020 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και ανεξαρτήτως του καθορισμού ορεινής και πεδινής κοίτης. “Είκοσι ημέρες είχαν περιθώριο μετά τον Daniel και μέσα στην κοίτη δεν εκπλήρωσαν τα καθήκοντά τους να προβούν στον καθαρισμό του Κραυσίδωνα και αυτός μας έπνιξε. Γι’ αυτό επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την υλική και ηθική βλάβη που έχουμε υποστεί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος