ΕΕΕΚ Βόλου – Φ. Γρηγορίου: Επικίνδυνο κτίριο και ελλείψεις σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό

Την επικινδυνότητα του κτιρίου και τις ελλείψεις σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η διευθύντρια του Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου, Φωτεινή Γρηγορίου. Εξέφρασε δε την ελπίδα να καλυφθούν τα κενά με τη δεύτερη φάση προσλήψεων και να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά η νέα σχολική χρονικά.

ΕΕΕΚ Βόλου – Φ. Γρηγορίου: Επικίνδυνο κτίριο και ελλείψεις σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό“Από προσωπικό είμαστε γενικώς καλά. Έχουμε όμως σοβαρές ελλείψεις σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό μια από τις σημαντικότερες ειδικότητες στα ειδικά σχολεία. Φέτος οι μαθητές μας είναι 67, αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι και περιμένουμε και κάποιες μεταγραφές. Έχουν έλθει τρία άτομα από το Ε.Β.Π. αλλά χρειαζόμαστε τουλάχιστον επτά, σε ένα κτίριο που είναι προβληματικό και το γνωρίζουν όλοι. Επίσης και η έλλειψη κατάλληλων πλαισίων για όλους τους μαθητές είναι προς συζήτηση”, τόνισε η κ. Γρηγορίου

Εξέφρασε το παράπονο ότι “γενικότερα τα ΕΕΕΕΚ στην Ελλάδα βρίσκονται στο περιθώριο”. Αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα του κτιρίου διευκρινίζοντας ότι όλα έχουν τεθεί πολλές φορές αλλά δεν επιλύονται. “Θα είχαμε πολύ πιο ήρεμους μαθητές και το ποσοστό επικινδυνότητας θα ήταν μικρότερο αν το κτίριο ήταν ισόγειο και φυσικά σχεδιασμένο από την αρχή για το σκοπό που έχει να επιτελέσει. Έρχονται μαθητές μα σοβαρά προβλήματα που δεν μπορούν να ενταχθούν στα ήδη υπάρχοντα εργαστήρια. Δεν αρκεί μόνο να τα ιδρύουμε τα ΕΕΕΕΚ, αλλά να τα στηρίζουμε και να καλύπτουμε τις ανάγκες τους”.

Τέλος η κ. Γρηγορίου επισήμανε ότι “με την αγαστή συνεργασία του δήμου και της Β΄θμις Εκπαίδευσης αλλά και την σκληρή δουλειά της διευθύντριάς του, άνοιξε τις πύλες του το ΕΕΕΕΚ Σκιάθου με πολύ καλές προδιαγραφές”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος