Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.: Να μην μετακινηθεί σε άλλο νοσοκομείο η επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Καρδίτσας και Κέντρων Υγείας του νομού Καρδίτσας σε δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο(14/12) αναφέρει ότι η 5η ΥΠΕ σχεδιάζει τη μετακίνηση της νεφρολόγου του Νοσοκομείου Καρδίτσας στην Άμφισσα για 15 ημέρες τον υπόλοιπο Δεκέμβριο. Παρά τις προσπάθειες μέχρι σήμερα από όλες τις πλευρές για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ εμφανίζεται ανένδοτη, επισημαίνει και συνεχίζει:

“Είναι απαράδεκτο, για ακόμα μία φορά μετά τις αναστολές εργασίας, να διακυβεύεται η πλήρης και συνεχής ιατρική κάλυψη των νεφροπαθών του νομού μας. Η μετακίνηση της θεράπουσας ιατρού και επιστημονικά υπεύθυνης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού δεν μπορεί να γίνει επιπόλαια με μόνο γνώμονα την κάλυψη μιας κενής θέσης, η οποία επίσης θα πρέπει να καλυφθεί με μόνιμη λύση και προσλήψεις.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού είναι από τα τμήματα του νοσοκομείου που υποστηρίζει μόνιμα πάσχοντες ασθενείς. Για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της είναι ζωτικής σημασίας η εξοικείωση του θεράποντος ιατρού με την ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενή. Στη λήψη θεραπευτικών αποφάσεων συχνά παίζει σημαντικό ρόλο εκτός από την παρούσα κατάσταση και το ιστορικό του ασθενούς, η εκάστοτε ψυχολογική οικογενειακή και κοινωνική ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενή, δεδομένα τα οποία ο εκάστοτε θεράπων ιατρός γνωρίζει λόγω της μακροχρόνιας επαφής με τον ασθενή.

Το νοσοκομείο Καρδίτσας ήδη υποβαθμίζεται συνεχώς με τις ελλείψεις γιατρών, τη μετατροπή του σε μίας νόσου μέσα στην πανδημία, την εξαναγκαστική συνταξιοδότηση του μοναδικού πνευμονολόγου που παρακολουθούσε σε τακτική βάση χρονίως πάσχοντες πνευμονοπαθείς, την οριακή και έκρυθμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και καιρό βασικές υποδομές και λειτουργίες του.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, θεωρούμε απαράδεκτη τη μετακίνηση και αντικατάσταση της νεφρολόγου του νοσοκομείου μας και απαιτούμε από την ΥΠΕ να μην προχωρήσει στη μετακίνηση της συναδέλφου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος