Δύο συγκεντρώσεις αύριο στον Βόλο ημέρα πανελλαδικής απεργίας

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ο Βόλος θα βρεθεί στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, ταξικά σωματεία και αγρότες καλούν τους εργαζόμενους στις 10:00 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου, διαδηλώνοντας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που προβλέπει εργασία έως και 13 ώρες ημερησίως στον ίδιο εργοδότη. Το μήνυμα των συνδικάτων είναι πως «ο χρόνος δεν είναι εμπόρευμα» και ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιστρέψουν σε συνθήκες εργασιακής εξάντλησης.

Παράλληλα, στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί δεύτερη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, με τη συμμετοχή σωματείων και οργανώσεων που πρόσκεινται στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, τα οποία αντιτίθενται συνολικά στην κυβερνητική πολιτική στα εργασιακά. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι η απεργία δεν αφορά μόνο την απόσυρση του 13ώρου, αλλά και τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς, καλύτερων συνθηκών εργασίας και υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Κάλεσμα για συμμετοχή στις δύο συγκεντρώσεις έχουν απευθύνει πολλοί φορείς, τονίζοντας την ανάγκη της μαζικής συμμετοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος