Δυναμική παρουσία του δήμου Βόλου στις διεθνείς εκθέσεις Βουκουρέστιου και Μονάχου

Ο Δήμος Βόλου δια της Αντιδημαρχίας Τουρισμού συμμετείχε με επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας “TTR 2023”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από 23 έως 26 Φεβρουαρίου και στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “f.re.e. 2023”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο από τις 22 έως 26 Φεβρουαρίου. Ο προορισμός Volos-Pelion προβλήθηκε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Βουκουρέστι και με αυτόνομο περίπτερο στο Μόναχο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι το Δήμο Βόλου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, η οποία σε συναντήσεις με επιχειρηματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους της Ρουμανίας, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Βόλου και του Πηλίου με έμφαση τις ειδικές μορφές τουρισμού της περιοχής. Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές των Ρουμάνων και ειδικότερα ο προορισμός προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών από τη Ρουμανία. 

Δυναμική παρουσία του δήμου Βόλου στις διεθνείς εκθέσεις Βουκουρέστιου και Μονάχου

Το περίπτερο του προορισμού Volos-Pelion επισκέφθηκαν η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία κα Σοφία Γραμματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και βουλευτής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου κος Ντράγκος Γαβριήλ Ζησόπουλος, ενώ ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση της Αντιδημάρχου με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εξωτερικού ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Γεώργιο Σταφυλάκη, καθώς συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και υποστήριξης του προορισμού.

Η Διεθνής Έκθεση του Μονάχου “f.re.e 2023” αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση ταξιδιού και αναψυχής της Βαυαρίας και αφορά στον ελεύθερο χρόνο, τα ταξίδια και την  αναψυχή. Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας της έκθεσης, που εστιάζει στις υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά και ο τόπος διεξαγωγής της, που είναι η περιοχή της Βαυαρίας, η οποία συνδέεται απευθείας αεροπορικά με τον Κεντρικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου από το Μόναχο μέσω της Condor Airlines, έκανε την παρουσία του Βόλου και του Πηλίου απαραίτητη, καθώς ταιριάζει απόλυτα με την φυσιογνωμία του προορισμού, εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία της αεροπορικής σύνδεσης στην συγκεκριμένη τουριστική αγορά, αλλά και τους Έλληνες κατοίκους της Βαυαρίας και  βοηθά πολλαπλά στην εξωστρέφεια της περιοχής, κυρίως μέσω της διαμόρφωσης γνώμης απευθείας στους καταναλωτές ανεξάρτητα από τους tour operators και τα αντίστοιχα κανάλια διανομής.

Στην Διεθνή έκθεση “f.re.e 2023” το περίπτερο του προορισμού Volos-Pelion επισκέφτηκαν η Προϊσταμένη κα Ρέα Τσιτσάνη και ο γραμματέας κος Γιώργος Λυμπέρης του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων του  Υπουργείου Εξωτερικών στο Μόναχο, καθώς και οι κυρίες Βίλλυ Κεφαλά και Αθηνά Θεοφανίδου, εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων των  δύο αυτών φορέων, συζητήθηκαν θέματα  συνεργασίας, εξωστρέφειας και υποστήριξης του προορισμού με δράσεις αλλά και χρήσιμα στοιχεία που αφορούν την συνολική αγορά της Γερμανίας.

Δυναμική παρουσία του δήμου Βόλου στις διεθνείς εκθέσεις Βουκουρέστιου και Μονάχου

Και στις δυο Εκθέσεις, τις οποίες στελέχωσαν υπάλληλοι του Τμήματος Τουρισμού και επαγγελματίες του τουρισμού, διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα και υλικό του Δήμου Βόλου στη ρουμάνικη και στη γερμανική γλώσσα, φιλοξενήθηκαν τα έντυπα των φορέων του τουρισμού του προορισμού Volos-Pelion, αλλά και όλα τα έντυπα ιδιωτικών επιχειρήσεων τουρισμού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έστειλαν πληροφοριακό υλικό των επιχειρήσεων τους. Τα μέλη της αποστολής του προορισμού είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με πλήθος επισκεπτών, ώστε να επικοινωνήσουν άμεσα, στο ευρύ κοινό των δύο εκθέσεων, τις πολλαπλές ταξιδιωτικές  επιλογές του τόπου, τις πολλές και διαφορετικές επιλογές φιλοξενίας, αλλά και τον ξεχωριστό χαρακτήρα του προορισμού, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να προγραμματίσει και να οργανώσει τις επόμενες διακοπές του στον Βόλο και στο Πήλιο. 

Η συμμετοχή του Δήμου Βόλου και στις δυο Διεθνείς Εκθέσεις ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ τα στοιχεία όλων των επαφών που πραγματοποιήθηκαν θα προωθηθούν στους επαγγελματίες του τουρισμού της περιοχής μας. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος