Δράση για παιδιά με τίτλο “Η φουστανέλα” από το ΠΙΟΠ

Στο πλαίσιο της περιοδεύουσας έκθεσης: «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Η φουστανέλα», για παιδιά, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου (ώρες 10:30-12:30), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Η φουστανέλα είναι παραδοσιακό ανδρικό ένδυμα που αποτελεί τμήμα της Ελληνικής εθνικής φορεσιάς, με συμβολική υπόσταση στη νεοελληνική κοινωνία, αλλά και με σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της Ελληνικής ταυτότητας. Πρόκειται για πολύπτυχη φούστα με τετρακόσιες πτυχές, όσα και τα χρόνια του τουρκικού ζυγού. Μέσα από μια πρωτότυπη δράση με χαρτί, κορδόνια και άλλα απλά υλικά, τα παιδιά, ηλικίας 8 έως 11 ετών,  θα γνωρίσουν την ιστορία της εθνικής μας φορεσιάς και θα ψυχαγωγηθούν, δημιουργώντας τη δική τους φουστανέλα από χαρτί σε κανονικό μέγεθος.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση: «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL», που παρουσιάζεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) και εντάσσεται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, στην οποία μικρόσωμες, πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο  24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος