Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Κατά της Βίας στον Βόλο

Αρχίζει την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, η τριήμερη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με το φαινόμενο της βίας, από τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου, εν όψει του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου.

Οι Σύμβουλοι του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου, στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2021, θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης του Βόλου, όπου θα διαθέσουν ενημερωτικό υλικό και θα προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να λάβουν ενημέρωση και πληροφόρηση για τη λειτουργία του Ξενώνα, πώς μπορούν να βοηθήσουν μια γυναίκα που βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς και τους τρόπους παραπομπής αυτών των γυναικών στα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
– Στις 23 Νοεμβρίου : Πλατεία Ελευθερίας (10.00 πμ. -2.30 μμ)
– Στις 24 Νοεμβρίου : Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια) – 2ας Νοεμβρίου 121 (10 πμ. -2.30 μμ)
– Στις 25 Νοεμβρίου : Αγ. Νικόλαος – Ερμού ( 10.00 πμ. -2.30 μμ )
Σας περιμένουμε, για να ενισχύσουμε την αλυσίδα στήριξης των γυναικών που βιώνουν τη βία, να ενδυναμώσουμε το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να οραματιστούμε έναν κόσμο που θα σέβεται και θα τιμά τη γυναίκα δίχως στερεότυπα και υποβιβασμούς.

Η 25η Νοεμβρίου ανακηρύχθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17 Δεκεμβρίου 1999 ως η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
«Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Περιλαμβάνει κάθε πράξη βίας που στηρίζεται στο φύλο και έχει ως αποτέλεσμα ή είναι δυνατό να έχει ως αποτέλεσμα, την σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των απειλών τέτοιων πράξεων, τον εξαναγκασμό ή την αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας είτε αυτό προκύπτει στην δημόσια είτε στην ιδιωτική ζωή (παρ. 113 της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνο)».

Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) δημιούργησε και λειτουργεί Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες Φιλοξενίας για την αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών. Ειδικό επιστημονικό προσωπικό συμβούλων, εξειδικευμένο στην προσέγγιση των γυναικών με την οπτική του φύλου, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πληροφόρησης, συμβουλευτικής και φιλοξενίας στις γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά, στο πλαίσιο ολοκληρωμένων δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Βόλου, συνεχίζοντας να προσφέρει ασφαλές καταφύγιο, προστασία και φροντίδα από το 2013 ως σήμερα, σε όλες τις γυναίκες και τα παιδιά τους που είναι θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας, υλοποιεί όπως κάθε χρόνο εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο φαινόμενο της έμφυλης βίας, την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων καθώς και των κοινωνικών, πολιτιστικών στάσεων και αντιλήψεων που καθιστούν τη βίαιη συμπεριφορά αποδεκτή.
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου, συνιστά δομή η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος