Στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού στέκονται οι οργανώσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στη Ζαγορά, διοργανώνοντας δράση αλληλεγγύης , σήμερα Κυριακή 1 Ιουνίου 2025 στις 17:00, στην πλατεία του Χορευτού.
Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, σκοπός της πρωτοβουλίας είναι «να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση και να εκφραστεί ακόμα πιο μαζικά η αλληλεγγύη και το δίκαιο αίτημα: να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού».
Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τονίζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό και ζητούν την άμεση ενεργοποίηση της ομόφωνης απόφασης της ελληνικής Βουλής του 2015 για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Παράλληλα, καλούν σε διακοπή κάθε συνεργασίας ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων με το Ισραήλ, εμπόρους όπλων και το ΝΑΤΟ.
Στηρίζουν, επίσης, τις πρωτοβουλίες εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Παλαιστίνη και καλούν σε μπλοκάρισμα των ΝΑΤΟϊκών φορτίων «θανάτου», με αίτημα αυτά να αντικατασταθούν με τρόφιμα και φάρμακα για τη Γάζα.
«Γιατί υπάρχει κι αυτή η πλευρά της ιστορίας – της αλληλεγγύης, του αγώνα, της πάλης απέναντι στους μακελάρηδες των λαών! Αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος