Δράσεις ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του ήπατος

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπτατος Ελλάδος, “Προμηθέας” πραγματοποιεί από τον Οκτώβριο του 2020, εκστρατεία ευαισθητοποίησης ασθενών με χρόνια ηπατικά νοσήματα, καθώς και γενικού πληθυσμού, γύρω από τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του ήπατος, ενός καρκίνου με θανατηφόρες συνέπειες (830.000 θάνατοι ανά έτος παγκοσμίως), αλλά με σαφώς ελλιπή πληροφόρηση.

Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα το προηγούμενο διάστημα και φέτος σειρά έχουν ο Βόλος και η Βέροια. Δημιουργήθηκε ένα τηλεοπτικό βίντεο προβαλλόμενο σε πανελλαδική εμβέλεια, ένας ειδικός ενημερωτικός ιστότοπος καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια.  

Στην πόλη του Βόλου θα διοργανωθεί εβδομαδιαία υπαίθρια δράση σε κεντρικό σημείο της πόλης και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της καμπάνιας σε περαστικούς, καθώς και όσοι περαστικοί θέλουν να λάβουν μέρος σε σύντομο & αυστηρά ανώνυμο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κινδύνου για τη νόσο. 

Το δρώμενο θα γίνει από τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 και μεταξύ των ωρών 17:00 – 20:00.

Επιπλέον στην εβδομάδα ενημέρωσης, θα διενεργούνται δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας στην οδό Τάκη Οικονομάκη 51 όλη την εβδομάδα 10:00 – 17:00. Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, μπορεί να καλεί στο 211 0122 102

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος, που παρέχει τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε θέματα ηπατιτίδων, αλλά και καθημερινή υποστήριξη στους ανθρώπους που ζουν με ηπατικές νόσους. Ο «Προμηθέας» έχει ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων πρακτικών πρόληψης και ενημέρωσης, καθώς και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης και κοινωνικής μέριμνας για ανθρώπους που ζουν με ηπατικά νοσήματα στο γενικό πληθυσμό και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος