Δράσεις από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας

Array

Ενημερωτική δράση, στο πλαίσιο της σημερινής παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με τίτλο «στο δρόμο», που αφορά σε διανομή υλικού και ευαισθητοποίηση των πολιτών πραγματοποιείται σήμερα και σήμερα από τα στελέχη του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας.

Στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” της ΕΡΤ μίλησαν σήμερα η Διευθύντρια του Κέντρου κ. Καίτη Βελεσιώτου για τις δράσεις που έγιναν στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας, καθώς και η ψυχολόγος κ.Χάιδω Ιωαννίδου η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι κατά το 2020 απευθύνθηκαν στο συμβουλευτικό τμήμα του Κέντρου 24 γυναίκες, χρονιά που ναι μεν υπήρχαν τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά η καραντίνα λόγω της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν οι γυναίκες να ζητήσουν δια ζώσης βοήθεια. Τη φετινή χρονιά απευθύνθηκαν 55 γυναίκες μέχρι στιγμής, εκ των οποίων το 80% είχε υποστεί κακοποίηση όλων των μορφών, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί ως το τέλος της χρονιάς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Οι δράσεις που έγιναν από τις 18 του μήνα έως σήμερα από το Κέντρο Γυναικών με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ήταν:
Δράσεις από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας
-Εργαστήριο online σχετικό με τις συμμετοχικές διαδικασίες για μια σειρά πραγμάτων τα οποία καθορίζουν τη ζωή μας, όπως είναι η υγεία, η εκπαίδευση, η προστασία, η ασφάλεια και για τα οποία μπορούμε όλες και όλοι να έχουμε γνώμη. Μπορεί η πόλη μας να γίνει μια πόλη ασφαλής, καλοφωτισμένη και φιλική για τις γυναίκες. Την ευθύνη της υλοποίησης του εργαστηρίου είχε η URBANA, στο πλαίσιο του GREAT Budgeting που υλοποιεί το ΚΓΚ με συντονιστή την ActionAid της Ελλάδας και εταίρους τους Δήμους Καρδίτσας και Αθήνας

Δράσεις από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας– Ενημερωτική δράση: συνάντηση με 10 άτομα, διακρατικοί εταίροι του προγράμματος WISE, στο οποίο συμμετέχει η Αναπτυξιακή Καρδίτσας. Στελέχη οργανισμών από την Ιταλία, Ισπανία, Λιθουανία, Δανία και Ελλάδα, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των τμημάτων του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, την υποστήριξη που παρέχει σε γυναίκες επιβιώσασες της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας το Συμβουλευτικό του Κέντρο, την ολιστική γενικά υποστήριξη που παρέχει ο οργανισμός σε όλες τις γυναίκες της περιοχής.

Δράσεις από το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας– Ενημερωτική δράση: συνάντηση με γυναίκες προσφύγισσες επιβιώσασες της έμφυλης βίας από το Κονγκό, οι οποίες ζουν στην Καρδίτσα και έχουν ήδη πάρει άσυλο. Ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, συζήτησαν με τα στελέχη τις εμπειρίες τους, τις προσδοκίες, τις δυσκολίες και τις ανάγκες τους, έγραψαν μηνύματα για την 25η Νοέμβρη και συζητήθηκε ένα πλάνο οργάνωσης συναντήσεων.
Η δράση έγινε με τη συνεργασία του ΔΟΜ.

-Υλοποίηση δράσης δια ζώσης: Βιωματικό εργαστήριο «Σχεδιάζουμε μια γειτονιά ασφαλή για τις γυναίκες».
Βιωματική χαρτογράφηση και δείκτες αστικής ποιότητας, γιατί έχουμε ανάγκη για μια πόλη που να μας φροντίζει και μας βοηθάει να φροντίζουμε τους/τις άλλους/ες με δημόσιους χώρους που να νιώθουμε όλοι και όλες άνετα και ασφαλείς.
Δράσεις από το Κέντρο Γυναικών ΚαρδίτσαςΣτόχος της δράσης είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να αντιληφθούν την έμφυλη διάσταση δημόσιων χώρων της πόλης και πως αυτή επηρεάζει την καθημερινότητά μας, να αξιολογήσουν με τη χρήση εργαλείων και ειδικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων δημόσιους χώρους της πόλης που χρησιμοποιούνται καθημερινά και τέλος να αναπτύξουν προβληματισμό ή/και στοχευμένες προτάσεις για την αναδιαμόρφωσή τους. Την ευθύνη της υλοποίησης του εργαστηρίου είχε η URBANA.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος