Δώρο ζωής για 51χρονο νεφροπαθή από τη Μαγνησία

Array

Χαράς ευαγγέλια για έναν 51χρονο νεφροπαθή από τον Βόλο και την οικογένειά του καθώς βρέθηκε μόσχευμα έπειτα από αναμονή 12 χρόνων.

Ο οικογενειάρχης έκανε μεταμόσχευση στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας το νεφρό μιας 60χρονης που ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι συγγενείς της στην Άρτα αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας, Βασίλης Γιαννάκος, η σύζυγός του με την οποία μίλησε χθες, δήλωσε πανευτυχής καθώς ο σύζυγός της για χρόνια έκανε κάθε τόσο 40 χλμ. να έλθει στο Νοσοκομείο Βόλου και 40 να επιστρέψει για να κάνει αιμοκάθαρση. Επιπλέον ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Αιμοκάθαρσης του Αχιλλοπούλειου για τη βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος ο κ. Γιαννάκος για άλλη μια φορά τόνισε ότι δεν έγινε ούτε μία δωρεά οργάνων τα τελευταία τρία χρόνια στη Μαγνησία και δεν γίνονται καμπάνιες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Η μεταμόσχευση νεφρού στον 51χρονο είναι η πρώτη το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και έγιναν και άλλες δύο το πρώτο εξάμηνο στη Μαγνησίας, όλες όμως από πτωματικούς δότες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος