Δολιοφθορά στην κεντρική δεξαμενή της Μακρινίτσας καταγγέλλει η ΔΕΥΑΜΒ

Το γεγονός ότι η Μακρινίτσα έχει μείνει από χθες χωρίς νερό, αποδίδεται από τη ΔΕΥΑΜΒ σε  δολιοφθορά στο φρεάτιο φόρτισης της κεντρικής δεξαμενής Μακρινίτσας στο Μεσιακό Ίσωμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, “κάποιοι απόφραξαν με πέτρες τον σωλήνα προσαγωγής νερού προς τη δεξαμενή, ώστε να υπάρχει υπερχείλιση στο φρεάτιο και να εξυπηρετούν την άρδευση των καλλιεργειών τους. Η ενέργεια αυτή (που είχε συμβεί και στο παρελθόν, οπότε ο σωλήνας είχε αποφραχθεί με τσουβάλια), οδήγησε στην έλλειψη υδροδότησης μεγάλου τμήματος του οικισμού”.

Επιπλέον αναφέρει ότι τα συνεργεία της από χθες εργάζονται για την άρση της απόφραξης, η οποία απαιτεί την πλήρη αποσυναρμολόγηση του σχηματισμού εισόδου στη δεξαμενή και την απόφραξη του σωλήνα με ειδικά μηχανήματα.

Εκτιμά δε ότι “η πλήρης υδροδότηση του οικισμού, θα επανέλθει τις απογευματινές ώρες, καθώς μετά την άρση της απόφραξης, απαιτείται ο έλεγχος της πληρώσεως των αγωγών και των δεξαμενών, ώστε ο αέρας που έχει εισέλθει στο υδραγωγείο να μην δημιουργήσει αλυσίδα πρόσθετων βλαβών”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος