Δήμος Βόλου: Πρόταση να στεγαστεί το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης στο Εκθεσιακό Κέντρο

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις έξι το απόγευμα, θα συζητηθεί το θέμα της δωρεάν παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου του δήμου Βόλου “Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου” στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης”. Το Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου για το οποίο ο δήμος ξόδεψε πάνω από ένα εκ. Ευρώ να μετατρέψει σε συνεδριακό αλλά δεν είχε ποτέ τις προδιαγραφές για να γίνει.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, μετά το ιστορικό παρουσίασης του σκοπού ίδρυσης και της λογικής ύπαρξης του Μουσείου το οποίο από το 2014 στεγάζεται και λειτουργεί στο Πέραμα, σε χώρο που παραχώρησε αλλά πήρε πίσω ο δήμος, διότι ο διαχειριστής του Μουσείου δεν πληρούσε τις υποχρεώσεις του, υποβλήθηκε αίτημα από τη διοίκηση του Μουσείου, πρόεδρος του οποίου είναι ο δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Λούλης, για παραχώρηση δωρεάν χώρου από τον δήμο Βόλου για να στεγαστεί και να λειτουργήσει.

Τόσο ο δήμαρχος Βόλου όσο και ο γραμματέας του δήμου, εισηγούνται να δοθεί ο χώρος του Εκθεσιακού Κέντρου στο Πεδίο του Άρεως . “Θα αποτελέσει ένα σύγχρονο πολιτιστικό χώρο, όπου θα αναπτυχθούν νέα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προϊόντα, αλλά και θα διατηρηθεί και θα διαδοθεί το μεγαλείο της Ελληνικής ναυτικής ιστορίας και παράδοσης, καθότι θα βοηθήσει τους δημότες να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στα εκθέματα του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας, την Ναυμαχία της Ναυπάκτου (Lepanto) όπως και σε άλλες νικηφόρες Ναυμαχίες των Ελλήνων.
-Ότι περαιτέρω , ο παραχωρούμενος χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου για φιλοξενία, από κοινού διεξαγωγή δραστηριοτήτων, πολιτιστικών δρώμενων, διεθνών συνεδρίων και πολλών άλλων δραστηριοτήτων , σχετικών με τους σκοπούς του Μουσείου .
– Ότι θα παρασχεθεί η δυνατότητα παραχώρησης από τοπικούς φορείς και ιδιώτες αντικειμένων – εκθεμάτων σχετικού ενδιαφέροντος , για την ανάδειξη , συντήρηση και διάσωσή τους .
– Ότι ο Δήμος Βόλου έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει σε άλλους δημοτικούς χώρους, που ήδη λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν στο άμεσο μέλλον , τις ανάγκες , που καλύπτει ο χώρος του « Εκθεσιακού Κέντρου Βόλου» .
-΄Ότι εν κατακλείδι , η δημιουργία και η λειτουργία και ενός δεύτερου Ναυτικού Μουσείου – ενός δεύτερου Πολιτιστικού Οργανισμού στην ίδια , μάλιστα, περιοχή με το «Μουσείο της Αργούς» , θα προσφέρει στο άμεσο μέλλον προβολή και πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη στον Δήμο Βόλου και θα προάγει προφανώς τα τοπικά συμφέροντα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος