Δήμος Σκιάθου: Σχέδιο για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων

Στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντάχθηκε ο Δήμος Σκιάθου, με στόχο την ενίσχυση της αστικής αναζωογόνησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Η ένταξη αφορά τον άξονα που σχετίζεται με την αστική αναβάθμιση και ειδικότερα την εκπόνηση Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων. Το σχέδιο έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και αποτελεί βασικό εργαλείο για την ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης στη Σκιάθο.

Κεντρικός στόχος του Επιχειρησιακού Σχεδίου είναι η απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων που προβλέπονται στα εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια, ώστε να αποδοθούν στους πολίτες με οργανωμένο και λειτουργικό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό, καταγράφονται όλοι οι σχετικοί χώροι εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου και ιεραρχούνται με βάση τον βαθμό αναγκαιότητας απόκτησής τους, δίνοντας προτεραιότητα σε όσους δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης.

Η μελέτη επικεντρώνεται στην πολεοδομική ενότητα της πόλης της Σκιάθου, όπου εντοπίστηκαν δεκαπέντε οικοδομικά τετράγωνα που παρουσιάζουν εκκρεμότητες ως προς την απόκτηση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, συνολικής επιφάνειας άνω των επτά χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Η εξασφάλιση και αξιοποίηση των χώρων αυτών δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πολεοδομική αναδιοργάνωση της πόλης, την ανάπτυξη διακοινοτικών λειτουργιών και τη δημιουργία σύγχρονων, προσβάσιμων χώρων για όλους. Παράλληλα, συμβάλλει στη βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος, με προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της Σκιάθου, στο πλαίσιο ενός βιώσιμου και ολοκληρωμένου σχεδιασμού.


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος