Δήμος Καρδίτσας: 14.000 φώτα LED θα τοποθετηθούν σε κάθε κοινόχρηστο φωτισμό

Σε έναν χρόνο από τώρα θα έχουν τοποθετηθεί 14.000 φωτιστικά LED σε ολόκληρο το δήμο Καρδίτσας, και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, σε κάθε κοινόχρηστο φωτισμό βραδινής λειτουργίας. Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα (07/07/2021) στο δημαρχείο Καρδίτσας, ο δήμαρχος, Βασίλης Τσιάκος και ο Ιωάννης Γιάνναρος, τεχνικός σύμβουλος εταιρείας, παρουσία στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου.

Δήμος Καρδίτσας: 14.000 φώτα LED θα τοποθετηθούν σε κάθε κοινόχρηστο φωτισμό

Ο τρόπος θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την εισήγηση της δημοτικής αρχής να είναι με Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης μέσω ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού. Ο τρόπος χρηματοδότησης με ΣΕΑ αφορά σε επένδυση με μόχλευση πόρων από τον Ιδιωτικό Τομέα και ειδικότερα ως Παροχή Υπηρεσιών Φωτισμού πολυετούς διάρκειας, με αποπληρωμή της αρχικής επένδυσης μέσω των Ανταποδοτικών Τελών αποκλειστικά και μόνο με βάση το αποτέλεσμα (Εξοικονόμηση Ενέργειας). Ο Φορέας, στην περίπτωση αυτή, θα έχει ως όφελος την Εγγυημένη Απόδοση (έκπτωση επί της εξοικονόμησης, ανεξάρτητα του αποτελέσματος το οποίο αφορά τον Ανάδοχο). Το σύνολο του ρίσκου, της ευθύνης λειτουργίας του Συστήματος και της εγγύησης του εξοπλισμού, βαραίνει τον Ανάδοχο για το σύνολο της Συμβατικής Περιόδου που είναι 12 χρόνια. Με τον τρόπο αυτό δεν επιβαρύνονται δήμος και δημότες.
Παράλληλα υπάρχουν άλλοι δυο τρόποι χρηματοδότησης, επένδυση από Ίδιους Πόρους ή μέσω δανεισμού.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος θα υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας έξυπνου “Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας”: α. σε επίπεδο κόμβου (Pillar), για το σύνολο των Φωτιστικών Σωμάτων στο Σύστημα Δημοτικού Φωτισμού και β. σε επίπεδο Φωτιστικού για επιλεγμένα φωτιστικά σώματα που θα που θα εγκατασταθούν σε δρόμους του Δήμου, θα συνοδεύονται από αντίστοιχους ασύρματους ελεγκτές, είτε ενσωματωμένους εντός των Φωτιστικών, μέσω Nema Socket.

Η δημοτική αρχή με την εγκατάσταση νέων Φωτιστικών Σωμάτων σύγχρονης τεχνολογίας προσδοκά η εξοικονόμηση ενέργειας να φτάνει το 70%, οπότε η εξοικονόμηση πόρων θα χρησιμοποιηθεί προς όφελος των δημοτών μέσω της κοινωνικής πολιτικής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος