Δήμος Αλοννήσου: Επιτακτική η ανάγκη για τη λειτουργία όλων των ναυαγίων – Προτεραιότητα, η Αλόννησος

Με την ευκαιρία της συμμετοχής σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας στον Αλμυρό Μαγνησίας το περασμένο διήμερο, παράλληλες δραστηριότητες είχε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης με σκοπό την πληρέστερη γνώση για το τουριστικό «προϊόν» της ευρύτερης περιοχής.

Με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας ο κ. Βαφίνης συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 για την εξέταση εύρους θεμάτων. Ακολούθησε η παρουσία του Δημάρχου στην προγραμματισμένη ημερίδα με θέμα «Προοπτική ανάπτυξης του πολιτικού αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και η επίδραση του στην Κεντρική Ελλάδα», που συνδιοργάνωσε η ΠΕΔ με την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022.

Δήμος Αλοννήσου: Επιτακτική η ανάγκη για τη λειτουργία όλων των ναυαγίων – Προτεραιότητα, η Αλόννησος

Δράττοντας της ευκαιρίας, ο Δήμαρχος Αλοννήσου καταδύθηκε στο νέο ναυάγιο στη θέση «Γλάρος» κατά την τελευταία ημέρα λειτουργίας του για εφέτος, προκειμένου να ενημερωθεί για το καταδυτικό «προϊόν» που προσφέρει η ευρύτερη περιοχή. «Ο δρόμος που ανοίξαμε με τη λειτουργία του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στην Περιστέρα Αλοννήσου είναι ιστορικός και αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα μας. Έκτοτε κάθε νέο ναυάγιο που γίνεται επισκέψιμο, αποτελεί προσθήκη του τουριστικού και καταδυτικού χαρτοφυλακίου της Θεσσαλίας αλλά και όλης της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη διασφάλισης της κανονικής λειτουργίας των υπολοίπων ναυαγίων της περιοχής της Αλοννήσου». Ο Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά το καταδυτικό κέντρο Zoumbosub Diving Shop και τον εκπαιδευτή κ. Χρήστο Ζούμπο για την εμπειρία κατάδυσης. «Τέλος, ειδικές ευχαριστίες αξίζουν στους αρχαιολόγους- δύτες που είχαν την ευθύνη λειτουργίας των ναυαγίων της Περιστέρας και της Αμαλιάπολης», καταλήγει ο κ. Βαφίνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος