Δημιουργία δικτύων συνεργασίας μεταξύ δήμου Βόλου και Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” του Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν τα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή κ. Βούκουτο. Ο σκοπός της πρώτης αυτής συνάντησης έγινε στο πλαίσιο της  δικτύωσης των δύο  Φορέων.

Ειδικότερα το Επιμελητήριο επισκέφτηκαν με πρωτοβουλία τους η  Μαρκέλλα Βαλσάμη -Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια και η  Ιωάννα Μπεφάνη, Οικονομολόγος. Ο αρχικός στόχος ήταν η αλληλογνωριμία, η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο Φορέων, η παρουσίαση της διεπιστημονικής ομάδας του Job Center προκειμένου να οικοδομηθούν δίκτυα  συνεργασίας μέσω της γνωστοποίησης στα μέλη του Επιμελητηρίου για την έναρξη λειτουργίας και το σκοπό του Job Center.

Ειδικότερα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα εξής θέματα:

• Δυνατότητα επικοινωνίας με ειδικό σύμβουλο  για πιθανή ενημέρωση χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
• Παροχή κατάλληλα διαμορφωμένου ενημερωτικού υλικού για εργοδότες.
• Κοινή εκδήλωση για στοχευμένο κοινό (εργοδότες, νέοι άνεργοι στην αγορά εργασίας κτλ).

Ταυτόχρονα, ο κ. Βούκουτος τόνισε τους βασικούς στόχους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας εμβαθύνοντας στην προστασία και την ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των επαγγελμάτων, του τομέα παροχής υπηρεσιών και των εξαγωγών αλλά και τον προσανατολισμό στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) αποτελεί πιλοτική νέα δομή προώθησης της απασχόλησης των ωφελουμένων προνοιακών επιδομάτων με στόχο την ενίσχυση της Απασχολησιμότητας τους. Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης λειτουργώντας διασυνδετικά μεταξύ των προνοιακών δομών του Δήμου Βόλου, των δημόσιων δομών απασχόλησης καθώς και των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών αναφορικά με την προσφορά εργασίας.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος