Διεύθυνση Υγείας: Δεν ευθυνόμαστε για τις καθυστερήσεις στην δημοσιοποίση ύπαρξης βαρέων μετάλλων στο νερό της Αγριάς

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, διευκρινίζει αναφορικά με σχετική δήλωση, που έμμεσα της επιρρίπτει ευθύνες χρονοκαθυστέρησης  ότι:

Η υπηρεσία μας διενήργησε, (μεταξύ και πολλών  άλλων δειγματοληψιών), δειγματοληψία πόσιμου ύδατος από κοινού με την Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Βόλου στην T.K. Αγριάς στις 30-3-2021.

Οι εκθέσεις αποτελεσμάτων χημικής ανάλυσης (υπέρβαση σε υδράργυρο, μόλυβδο) απεστάλησαν από το αρμόδιο πιστοποιημένο εργαστήριο στην υπηρεσία μας στις 17-5-2021, χρονικό διάστημα για το οποίο ουδεμία ευθύνη φέρει η Δ/νση Υγείας.

Τάχιστα η υπηρεσία μας  την ίδια ημέρα, αφού ενημέρωσε προφορικά την ΔΕΥΑΜΒ,  της απέστειλε σχετικό έγγραφο με αριθμ. πρωτ. 183467/19-5-2021, για λήψη άμεσων  μέτρων και ενεργειών για την διασφάλιση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.

Σαφώς και δεν προκύπτει θέμα καθυστέρησης, σχετικά με την ενημέρωση των υπευθύνων ύδρευσης, αλλά ταχύτητα και αμεσότητα.

Τέλος, επισημαίνουμε, ότι η Διεύθυνση Υγείας ασκεί εποπτικό και μόνο ρόλο,  περί της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος