Διεθνές Συνέδριο για την Προσβασιμότητα της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη στο Διεθνές Συνέδριο για την Προσβασιμότητα της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 από τις 10:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «DOMOTEL XΕNIA» στο Βόλο.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «BlueMedPLUS» και αναμένεται να φιλοξενηθούν ερευνητές, υπεύθυνοι  χάραξης πολιτικής, ενδιαφερόμενοι φορείς και εμπειρογνώμονες στους διάφορους τομείς που σχετίζονται με την Ενάλια Πολιτιστική Κληρονομιά, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο και τις προτάσεις τους για την προστασία, τη βιώσιμη διαχείριση και την υπεύθυνη προώθησή της. Παράλληλα θα παρουσιαστούν τα κίνητρα και οι στόχοι του BLUEMED, οι μέθοδοι και οι στρατηγικές για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της υποβρύχιας φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι συμμετέχοντες θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων για τη βιώσιμη λειτουργία των πάρκων, τη σημαίνουσα αξία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην οικονομία και τη ναυτιλία, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που οφείλονται να ληφθούν για την προστασία της και την προβολή της δια ζώσης ή ψηφιακά. Το πρόγραμμα του συνεδρίου (εδώ) καλύπτει μια σειρά θεμάτων σχετικά με την εφαρμογή της διαχείρισης, στρατηγικές και τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών ως καλών πρακτικών που ενισχύουν την προσβασιμότητα των Ενάλιων Πολιτιστικών Χώρων και ευαισθητοποιούν το κοινό, ενισχύοντας έτσι την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη για τα νησιά και τις παράκτιες περιοχές

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος