Διασπασμένο κατεβαίνει στην απεργία της 9/11 το συνδικαλιστικό κίνημα – Τέσσερις συγκεντρώσεις

Διασπασμένο κατεβαίνει σε κινητοποιήσεις το συνδικαλιστικό κίνημα στο Βόλο ενόψει της απεργίας της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022, που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ακρίβεια.

Τέσσερις συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο εκείνη την ημέρα, μία του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 π.μ., μία του ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην πλατεία Πανεπιστημίου, μία διαφόρων εξωκοινοβουλευτικών κινήσεων έξω από το Ταχυδρομείο και μία των εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών στις έξι το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο.
Όπως τονίστηκε σήμερα από εκπροσώπους του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ δεν υπήρξε συνεννόηση, και ο καθένας τραβάει ένα διαφορετικό δρόμο σε μια δύσκολη συγκυρία που όλοι δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΕΚΒ, Θανάσης Παπαδημόπουλος τόνισε ότι δεν πρέπει να λείψει κανείς από την κινητοποίηση, με την εργατική τάξη να δέχεται την πιο σκληρή επίθεση των τελευταίων 10 χρόνων. Τα αιτήματα μεταξύ άλλων είναι αυξήσεις στους μισθούς για να αντιμετωπιστεί το κόστος ζωής, μέτρα για την προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών, απαγόρευση των αποσυνδέσεων, όρια στις τιμές των καυσίμων και της ενέργειας, στοπ στην κερδοσκοπία των διαχειριστών ενέργειας, μείωση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και στα καύσιμα, μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας κ.α. Πρόσκληση για συμμετοχή στην απεργία απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία, Φίλιππος Κωνσταντινίδης.
Κληθέντες να σχολιάσουν το γεγονός ότι οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες πραγματοποιούν ξεχωριστή συγκέντρωση, τόνισαν ότι η διάσπαση του κινήματος είναι δυσάρεστο. “Θα θέλαμε όλοι να είμαστε μαζί, τα μαγαζιά κλειστά και όλοι μαζί στο συλλαλητήριο. Σίγουρα δεν ασπαζόμαστε διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες. Η μαζικότητα είναι προϋπόθεση στον αγώνα που δίνουμε”, τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης. Ο κ. Παπαδημόπουλος είπε ότι η απόφαση εμπόρων και επαγγελματοβιοτεχνών να πάνε ξεχωριστά γίνεται μόνο στο Βόλο. “Δεν επικροτούμε απόφασή τους. Θα θέλαμε να είμαστε όλοι μαζί. Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες ότι αν κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά την Τετάρτη το πρωί θα καλύψουν το χαμένο κέρδος από τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ.”.
Τέλος ο Γραμματέας του ΕΚΒ, Δημ. Βασιλειάδης είπε ότι οι συνάδελφοί τους της ΟΕΒΕΜ και των Εμπόρων δεν ήλθαν κοντά στο ΕΚΒ και την ΑΔΕΔΥ, αλλά “κάθονται στην καρέκλα τους και βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα. Αυτή τη φορά δεν είχαμε καμία συνάντηση ή ενόχληση από την ΟΕΒΕΜ να κινηθούμε από κοινού. Πήραν απόφαση να κάνουν τα δικά τους. Έχουμε μια λαίλαπα και αυτοί παίζουν παιχνίδι και λένε ότι δεν τους προσκαλέσαμε. Η ΓΣΒΕΕ είπε να είναι όλοι μαζί και όχι διαίρει και βασίλευε και να βγαίνουν το απόγευμα να μοιράζουν κόλλυβα”, τόνισε. Ο κ. Παπαδημόπουλος ανέφερε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από την ΟΕΒΕΜ όταν προκηρύχθηκε η απεργία, ενώ ο πρόεδρος του Ε.Σ.Β. δήλωσε από την αρχή ότι δεν μπορεί να συμμετέχει και να κλείσουν οι έμποροι τα καταστήματά τους.
Αύριο ΟΕΒΕΜ και Ε.Σ.Β. θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου να αναφερθούν στο πως θα κινηθούν την ημέρα της απεργίας.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος