Διαπολιτισμικό πρόγραμμα κατά των διακρίσεων από το 2ο Δ.Σ. Καλών Νερών

Τα αθλητικά τους φόρεσαν είκοσι εκπαιδευτικοί από τη Φινλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία, οι οποίοι συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες και βιωματικά παιχνίδια που προετοίμασε ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών για την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, χθες Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. Οι εκπαιδευτικοί φιλοξενούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ και εργάζονται από κοινού με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου στο πρόγραμμα GRITFIS με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και των διακρίσεων.

Ξένοι εκπαιδευτικοί, αλλά και μαθητές έμειναν ενθουσιασμένοι από τις δράσεις ενώ το πρόγραμμα θα έχει και συνέχεια, με θεατρική παράσταση αλλά και συνεντεύξεις που θα παραχωρήσουν οι ξένοι εκπαιδευτικοί, μία στο web radio του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βόλου και μία στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, την ερχόμενη Παρασκευή.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών, Εβίτα Παντσίδου, το σχολείο συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται με βασικούς εταίρους δύο Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων από Ιταλία και Ισπανία και επτά σχολεία, μεταξύ των οποίων και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλών Νερών.

Η πρώτη συνάντηση εκπαιδευτικών έγινε τον Οκτώβριο του 2016 στη Φλωρεντία μεταξύ των συντονιστών του προγράμματος και συζητήθηκε το θέμα της μαθησιακής κινητικότητας. Ακολούθησε συνάντηση στη Μάλαγα της Ισπανίας με θέμα τις στρατηγικές και τα πρωτόκολλα για το σχολικό εκφοβισμό, ενώ η συνάντηση στη Φινλανδία είχε θέμα την ενίσχυση των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών ως αντίσταση στο πλαίσιο ελέγχου του σχολικού εκφοβισμού.
“Η δική μας συμβολή έχει να κάνει με τις διακρίσεις και την ένταξη αλλοδαπών μαθητών στο σχολείο, καθώς στο δυναμικό μας, το 48% των μαθητών είναι αλλοδαποί. Τα τελευταία έξι χρόνια που διευθύνω το σχολείο έχουν υλοποιήσει πολλές δράσεις για την ομαλή ένταξη των αλλοδαπών στο σχολείο. Αρωγοί και πολύτιμοι συνεργάτες, με τα προγράμματα που υλοποίησαν, στάθηκαν τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Αιγαίου. Στις δράσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται καλοκαιρινά μαθήματα, στήριξη οικογενειών, διαπολιτισμικός μεσολαβητής κ.α.” ανέφερε η κ. Παντσίδου.


Σήμερα οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί επισκέπτονται το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας ενώ αύριο θα επισκεφθούν το 1ο Ε.Ε.Κ. Βόλου για την Ειδική Αγωγή και στη συνέχεια τα εργαστήρια του 1ου Ε.Κ. Βόλου. Ακολούθως, οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν συνέντευξη για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Επιπλέον την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει αξιολόγηση του προγράμματος κινητικότητας και θα παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση μ έργο που έχει διασκευαστεί από τον καθηγητή διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Π.Θ., Κων/νο Μάγο, ερμηνευμένο από μαθητές όλων των τάξεων, πλην της πρώτης, με θέμα τη φιλία και τη συνεργασία. Τέλος, τα παιδιά θα πάρουν συνέντευξη από τους ξένους εκπαιδευτικούς στα Αγγλικά.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ