Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του Π.Θ., φοιτητών Δασολογίας για μη χρηματοδότηση πρακτικής

Δεν θα αποχωρήσουν από το κτίριο Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι φοιτητές του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού με έδρα την Καρδίτσα, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για πλήρη χρηματοδότηση της πρακτικής τους που αποτελεί μέρος του προγράμματος σπουδών τους και χωρίς αυτή δεν μπορούν να πάρουν το πτυχίο τους. Η νέα πρυτανική αρχή τους δίνει ελάχιστα χρήματα για την πρακτική ισχυριζόμενη ότι «δεν υπάρχουν χρήματα». 

Όπως επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη ο Γιώργος Ζωγραφίδης εκπρόσωπος του συλλόγου των φοιτητών Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, οργανώθηκε κινητοποίηση στα γραφεία της Πρυτανείας και «δεν θα φύγουμε από τον χώρο αν δεν γίνουν πράξη τα αιτήματα μας για την πλήρη χρηματοδότηση των πρακτικών μας που είναι μέσα στο πρόγραμμα σπουδών και χωρίς αυτές δεν μπορούμε να πάρουμε το πτυχίο μας»

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα σπουδών κάθε τμήματος Δασολογίας ορίζεται πρακτική άσκηση και εκπαίδευση σε δάση είτε δημόσια είτε πανεπιστημιακά, στο τέλος του τρίτου και του τέταρτου έτους. «Μαζί με τους εκπαιδευτικούς για  ένα ολόκληρο μήνα διαβιούμε και κάνουμε μαθήματα και χρειαζόμαστε μια κάποια ασφάλεια, κάπου να στεγαστούμε, να σιτιστούμε και να μεταφερθούμε στα μέρη των μαθημάτων».

Η νέα πρυτανεία αναφέρει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια στο πανεπιστήμιο και ότι το ποσό που μπορούν να εξασφαλίσουν είναι 15.000 ευρώ και ότι 85.000 ευρώ που είναι το πραγματικό κοστολόγιο. «Το πανεπιστήμιο υποχρεωμένο να καλύψει τα έξοδα. Χωρίς αυτή την πρακτική δεν μπορούμε να πάρουμε το πτυχίο μας. 

Διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του Π.Θ., φοιτητών Δασολογίας για μη χρηματοδότηση πρακτικής

Η πρόταση που έγινε από τους καθηγητές είναι να υπάρξει συμβιβασμός στις ημέρες ανάλογα με το ποσό που μας έδωσαν και εμείς οι φοιτητές να πηγαινοερχομαστε καθημερινά σε κάπόια μέρη για να κάνουμε την πρακτική και να διαμένουμε στα σπίτια μας, δηλαδή στην Καρδίτσα, να πληρώνουμε μόνοι μας το ρεύμα. Με το ζόρι δε καλύπτεται ένα μεσημεριανό ρεύμα, με τα χρήματα που μας δίνουν. Οπότε υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο βουλευτής  Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το ζήτημα που θέτουν οι φοιτητές είναι  εύλογο και δίκαιο, ενώ το επιχείρημα που ακούστηκε από το Πανεπιστήμιο ότι υπάρχουν άλλες προτεραιότητες πληρωμών και προτιμήθηκε να πληρωθεί το ρεύμα από την πρακτική των φοιτητών, είναι απλά δικαιολογία. «Πρέπει να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για να γίνει πρακτική άσκηση και φέτος, όπως γίνονταν και τις προηγούμενες χρονιές και να γίνει διαβάθμιση των αναγκών. Επειδή πρέπει να πληρώσουν το ρεύμα δεν σημαίνει ότι τα Τμήματα του Π.Θ. πρέπει να υπολειτουργούν», τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος