Διάκριση μαθητή του «Saint Joseph” στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Η μάχη των οχυρών»

Την τρίτη θέση στην κατηγορία τρισδιάστατη κατασκευή στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Η μάχη των οχυρών» για το διδακτικό έτος 2022-2023, κατέλαβε ο μαθητής της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Saint Joseph”, Θωμάς Σταυρίδης. Ο τίτλος του έργου ήταν: «Διόραμα οχυρού Ρούπελ».

Διάκριση μαθητή του «Saint Joseph” στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Η μάχη των οχυρών»

Το διαγωνισμό διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη και ήταν εγκεκριμένος από το υπουργείο Παιδείας. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν την ένδοξη ιστορία της Μάχης των Οχυρών, όπου η Ελληνική Ψυχή αντιμετώπισε το Γερμανικό ατσάλι και το νίκησε. Πρόκειται για μια ένδοξη σελίδα της Ελληνικής ιστορίας, όπου οι Έλληνες πολέμησαν ενωμένοι απέναντι στο ναζισμό.

Ο διαγωνισμός απευθύνονταν σε μαθητές Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Τάξης του Δημοτικού και όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων (γενικής και ειδικής αγωγής) σε πανελλαδική κλίμακα, καθώς και σε σχολεία του Εξωτερικού. Σκοπός του είναι να παροτρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν αυτό το σημαντικό για την τοπική και εθνική ιστορία γεγονός, αλλά και τα οχυρά τα οποία βρίσκονται στην περιοχή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Σημειώνεται η σημαντικότητα της ανάδειξης της Μάχης των Οχυρών ως ιστορικό γεγονός, καθώς αποτελεί την πρώτη σοβαρή αντίσταση στον Β΄ ΠΠ κατά των Γερμανών, όπου τα 21 οχυρά της Ελληνοβουλγαρικής μεθορίου αντιστάθηκαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση απέναντι στην έως τότε ανίκητη Γερμανική στρατιωτική μηχανή και τα περισσότερα από αυτά δε νικήθηκαν ποτέ.

Οι μαθητές με την ενασχόλησή τους με την ιστορία της Μάχης των Οχυρών έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν με τη δική τους ματιά ότι οι αγώνες για την Ελευθερία και τα ιδανικά της Πατρίδας έχουν θετικά αποτελέσματα, ακόμη και απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις, όταν υπάρχει ενότητα και ομοψυχία.

Διάκριση μαθητή του «Saint Joseph” στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Η μάχη των οχυρών»
Λεπτομέρεια από το έργο του μαθητή

Τον μαθητή συνεχάρησαν οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια του σχολείου και του ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος