Διαγωνισμός για 13 νέα ασθενοφόρα στη Θεσσαλία

Ανακοίνωσε από το Βόλο ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Διαγωνισμός προμήθειας 13 ασθενοφόρων για τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδα θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ενώ την ίδια περίοδο αναμένονται και τα πρώτα 10 ασθενοφόρα από τη δωρεά 143 πανελλαδικά του Ιδρύματος Ωνάση. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα από το Βόλο ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κώστας Καρακατσιανόπουλος ο οποίος παρέστη στην επίσημη τελετή παραλαβής του ασθενοφόρου που δώρισε η ΕΒΟΛ στο Νοσοκομείο και κατ’ επέκταση στο ΕΚΑΒ, καθώς το Νοσοκομείο Βόλου δεν διαθέτει οδηγούς και στόλο ασθενοφόρων.

Διαγωνισμός για 13 νέα ασθενοφόρα στη Θεσσαλία

Όπως επισήμανε ο κ. Καρατσιανόπουλος, “για μια υγεία που ήταν ανελέητα χτυπημένη από τα μνημόνια προς όφελος της ιδιωτικής υγείας, ένα ΕΚΑΒ με στόλο γηρασμένο, καθώς η τελευταία προμήθεια ασθενοφόρων είχε γίνει το 2004, τέτοιου είδους δωρεές οι οποίες καταδεικνύουν και την αλληλεγγύη που υπάρχει στις τοπικές κοινωνίες ,είναι εξαιρετικά πολύτιμες. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη με πολύ μεγάλες προσπάθειες και παρά τις τριβές που υπήρχαν από ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό, μπορέσαμε και πήραμε 90 ασθενοφόρα για τις 8 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Δυστυχώς για λόγους δικαστικών εμπλοκών η Θεσσαλία δεν ήταν μέσα σε αυτή την προμήθεια”.
Ο κ. Κατακατσιανόπουλος επισήμανε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έλθουν τα ασθενοφόρα της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενώ σε συνεργασία με την τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας θα προκηρυχτεί διαγωνισμός για την προμήθεια 13 ασθενοφόρων.
“Δεν εφησυχάζουμε. Προσπαθούμε να στήσουμε το σύστημα στα πόδια του και από ό,τι φαίνεται το δημόσιο σύστημα υγείας αρχίζει και ανασαίνει”.
Επιπλέον επισήμανε ότι πλέον ο στόλος στη Μαγνησία έχει συντηρηθεί και όλα τα ασθενοφόρα είναι μάχιμα, μετά τα προβλήματα που είχαν προκύψει τον Αύγουστο του 2017. Επιπλέον υπερθεμάτισε υπέρ της μεταφοράς του τηλεφωνικού κέντρου στη Λάρισα, τονίζοντας ότι έγινααν οικονομίες κλίμακος σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική και απελευθερώθηκε προσωπικό για βγουν περισσότερες βάρδιες ασθενοφόρων.

Διαγωνισμός για 13 νέα ασθενοφόρα στη Θεσσαλία

Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Βασιλική Αυγέρη τόνισε ότι το ΕΚΑΒ επικροτεί τέτοιες πρωτοβουλίες γιατί “βοηθούν στο έργο μας, να είμαστε δίπλα στον πολίτη. Τα ασθενοφόρα αυτά είναι υπερσύγχρονα, είναι πολύ σημαντικό για μας, γιατί είναι το εργαλείο μας. Οι διακομιδές γίνονται και με τα παλιά ασθενοφόρα τα οποία έχουμε επισκευάσει. Ελπίζω να είναι καλοτάξιδα και να μην έχουμε άσχημα περιστατικά”.

Διαγωνισμός για 13 νέα ασθενοφόρα στη Θεσσαλία

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός τόνισε ότι θα δύο αυτά οχήματα που δώρισε η ΕΒΟΛ, ένα στο Νοσοκομείο Βόλου και ένα στο Κ.Υ. Βελεστίνου θα βοηθήσουν εξαιρετικά στο πρόβλημα της διακομιδής ασθενών, δεδομένου ότι ο στόλος είναι παλιός και τώρα γίνεται προσπάθεια ανανέωσής του.
Στη σημερινή τελετή παράδοσης του ασθενοφόρου της ΕΒΟΛ στο ΕΚΑΒ παρέστη επίσης ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος