Διαδικτυακή διάλεξη για τα στερεότυπα στο χώρο της υγείας από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

Το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει διάλεξη της Δήμητρας Βαρβαρέζου με τίτλο «Στερεότυπα στον Χώρο της Υγείας: Νοηματοδοτήσεις περί ταυτότητας, αυτοχθονίας, και κινητικής αναπηρίας». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά σήμερα Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, στις 18:00.

Η Δήμητρα Βαρβαρέζου είναι διδάκτωρ Κoινωνικής Ανθρωπολογίας από το Arizona State University (H.Π.Α). Η διάλεξη θα δοθεί στην ομάδα «Εκδηλώσεις ΙΑΚΑ» του MS-TEAMS που είναι προσβάσιμη με κωδικούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η πρόσβαση είναι ανοιχτή και χωρίς τη χρήση του MS-TEAMS, από browser Google Chrome ή Microsoft Edge, μέσω του link που θα βρείτε στο κάτω μέρος της παρακάτω σελίδας:
https://www.ha.uth.gr/index.php?page=events-search.display&a=566


Στοιχεία που προκύπτουν από επιτόπια έρευνα ανάμεσα σε Diné (Ναβάχο) άτομα με κινητική αναπηρία, οικογένειες και Diné/μη-Ιθαγενείς παρόχους υπηρεσιών φροντίδας και παρόχους υγείας μπορούν να ρίξουν φως στις πολύπλοκες δυναμικές σε χώρους υγείας.

Στην ομιλία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα στερεότυπα σχετικά με την ταυτότητα και με την κινητική αναπηρία, καθώς αυτά παίζουν καίριο ρόλο στην διαμόρφωση του κοινωνικού ‘τοπίου’ σε πλαίσια δομών υγείας καταδεικνύοντας ‘παραγωγικές εθνογραφικές στιγμές (productive ethnographic moments)’ συνεργασίας, αλλά και εντάσεων στις σχέσεις μεταξύ Diné ατόμων με κινητική αναπηρία, οικογενειών, και Diné/μη-Ιθαγενών παρόχων υγείας και φροντίδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος