ertnews.gr

ΔΕΥΑΜΒ: Εγκρίθηκε μηδενική αύξηση τελών ύδρευσης – αποχέτευσης

19/10 14:54
ΔΕΥΑΜΒ: Εγκρίθηκε μηδενική αύξηση τελών ύδρευσης – αποχέτευσης

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ τη μηδενική αύξηση των τελών ύδρευσης – αποχέτευσης για το 2022. Αρνητικά ψήφισε ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης, Λεωνίδας Μαυρογιάννης.

Ο κ. Μαυρογιάννης αρχικά ζήτησε να διευκρινιστούν οι λόγοι για τους οποίους η ΔΕΥΑΜΒ δεν προχωρά σε καμία αύξηση, για να πάρει την απάντηση από τον πρόεδρο του ΔΣ, Γιώργο Τόρη ότι «κρίναμε ότι αυτό είναι το λογικό».

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στη συνέχεια, ζήτησε την απόσυρση του θέματος και τη μετάθεσή του για μετά την ψήφιση του οικονομικού και τεχνικού προγράμματος για την επόμενη χρονιά. Παράλληλα, σημείωσε ότι η εισήγηση για τα τέλη θα έπρεπε να συνοδεύεται από οικονομική μελέτη, κάτι που δεν έγινε τελικά.

Η ΔΕΥΑΜΒ, επίσης, ενέκρινε ποσό 81,30 ευρώ για την αγορά εμβολίων. Στην ερώτηση του κ. Μαυρογιάννη για το ποια εμβόλια είναι αυτά, η απάντηση ήταν ότι πρόκειται περί εμβολίων για τον τέτανο. «Τα εμβόλια αυτά συνταγογραφούνται και γίνονται δωρεάν», σχολίασε ο κ Μαυρογιάννης, που ως γιατρός γνωρίζει σχετικά με τα συγκεκριμένα και  καταψήφισε τη δαπάνη.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την αποστολή ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλωτών. Πρόκειται για οφειλέτες στον Βόλο, στη Νέα Ιωνία, στον δήμο Αθηνών, Αιγάλεω, Νέων Μουδανιών, Αγ. Αναργύρων, Καλλιθέας, Τρικάλων, Κοζάνης, Γλυφάδας, Ψυχικού, Χαλανδρίου. Συνολικά αφορά σε 92 οφειλέτες που χρωστούν 24.147,25 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version