Δέσμευση παραίτησης του δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης πεζοδρόμου Παπά-Νερό

Σε γεφύρι της Άρτας έχει εξελιχθεί το έργο αποκατάστασης του πεζοδρόμου που συνδέει τον Άγιο Ιωάννη με το Παπά Νερό που είχε καταστραφεί το 2018 και ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί. Μετά από πολλές περιπέτειες το έργο ανατέθηκε απευθείας στον αρχικό εργολάβο, με τον προϋπολογισμό του να έχει εκτοξευθεί και το δήμαρχο, Πατή Κουτσάφτη, να δεσμεύεται ότι θα παραιτηθεί, αν το έργο δεν ολοκληρωθεί μέχρι του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή αρχές Ιουνίου του 2023. Αυτό πιστοποιείται και από την απόφαση της απευθείας ανάθεσης της Οικονομικής Επιτροπής που έχει “ανέβει” στη Διαύγεια.

Δέσμευση παραίτησης του δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης πεζοδρόμου Παπά-Νερό

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 έγινε ζημιά σε ένα τμήμα του πεζοδρόμου που συνδέει τον Άγιο Ιωάννη με το Παπά Νερό, σε μήκος 20 μέτρων και πλάτος δύο μέτρων. Άμεσα η δημοτική αρχή προχώρησε στην στην δημοπράτησή του, έναντι ποσού 47.000 ευρώ.

Οι εργασίες όμως ξεκίνησαν μετά από δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2021 και σταμάτησαν μετά από 15 μέρες προκειμένου να συνταχθεί καινούργια μελέτη, γιατί δεν “έβγαιναν” τα νούμερα στον εργολάβο. που είχε πάρει το έργο δίνοντας μεγάλο ποσοστό έκπτωσης. Ο προϋπολογισμός του έργου πλέον ανήλθε στο ποσό των 67.000 ευρώ. Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποπεράτωση, εμφανίστηκε νέα μελέτη διότι η προηγούμενη είχε παραλείψεις και ο προϋπολογισμός του έργου έφθασε τα 120.000 ευρώ.

Ο εργολάβος ξεκίνησε τις εργασίες 2022 και κατασκεύασε το τοιχίο αντιστήριξης ενώ διέκοψε το δημοτικό φωτισμό στο πλαίσιο κατασκευής του έργου. Το Παπά Νερό έμεινε χωρίς δημοτικό φωτισμό και με ενέργειες ιδιωτών και τον ηλεκτρολόγο του δήμου, αποκαταστάθηκε πρόχειρα για να υπάρχει ρεύμα για την καλοκαιρινή περίοδο του 2022.

Δέσμευση παραίτησης του δημάρχου Ζαγοράς-Μουρεσίου σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης πεζοδρόμου Παπά-Νερό

Το έργο έπρεπε να παραδοθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, αλλά πήρε παράταση μέχρι 30 Ιουνίου 2023, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Η δημοτική αρχή με το που μπήκε το 2023 άρχισε τις οχλήσεις προς τον εργολάβο να κατασκευάσει το έργο και τελικά αυτός εμφανίστηκε το Μάρτιο ου 2023 με μία νέα μελέτη που εγκρίθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Βόλου και ζήτησε άλλες 36.000 ευρώ, εκτοξεύοντας το κόστος του έργου στα 160.000 ευρώ.

Ο εργολάβος έχει λάβει μέχρι στιγμής 116.000 ευρώ και του οφείλονται τα υπόλοιπα. Σημειώνεται ότι τα 36.000 ευρώ είναι από τα τακτικά έσοδα του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, ενώ τα προηγούμενα ποσά ήταν χρηματοδοτήσεις λόγω θεομηνιών.

Όπως φαίνεται και στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για απευθείας ανάθεση του έργου έναντι 36.000 ευρώ, που έχει “ανέβει΄’ στη Διαύγεια, υπάρχει δέσμευση από το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου να παραιτηθούν αν δεν ολοκληρωθεί το έργο, δέσμευση που ανέλαβαν έναντι των πολιτών που έχουν τις ιδιοκτησίες τους στο Παπά-Νερό.
Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή τα 2/3 του δρόμου είναι κλειστά, το απορριμματοφόρο περνά με μεγάλη δυσκολία και ο δημοτικός φωτισμός λειτουργεί με την περυσινή πρόχειρη λύση, γεγονός που δεν αποτελεί και την ασφαλέστερη ενδεδειγμένη λύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος