ertnews.gr

Δεσμεύσεις Μενδώνη για αποκατάσταση των ιστορικών γεφυριών Τσαγκαράδας και Παλαιοκάστρου

23/03 11:08
Δεσμεύσεις Μενδώνη για αποκατάσταση των ιστορικών γεφυριών Τσαγκαράδας και Παλαιοκάστρου

Απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου

Στην επικαιροποίηση της μελέτης αποκατάστασης του λιθόκτιστου τοξωτού γεφυριού της Τσαγκαράδας, που έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και αποτελεί σημείο αναφοράς του Πηλίου και θαύμα αρχιτεκτονικής, προχωρεί η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων μετά την κατάρρευση του γεφυριού, στις 11.2.2021. Την απάντηση αυτή έδωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, προκειμένου να ενταχθεί η εκτέλεση του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ανάλογη ερώτηση κατέθεσε ο  κ. Μεϊκόπουλος και αναφορικά με το λιθόκτιστο μονότοξο γεφύρι στο Παλαιόκαστρο Αγίου Βλασίου που έχει κηρυχθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο, το οποίο εξαιτίας διάβρωσης χρήζει άμεσων παρεμβάσεων.

Για το γεφύρι αυτό, η υπουργός Πολιτισμού απάντησε ότι μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων λόγω της πανδημίας, η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων θα διενεργήσει αυτοψία, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στη συνέχεια να προχωρήσει στην εκπόνηση σχετικής μελέτης αποκατάστασής του.

«Ελπίζουμε η απάντηση αυτή να αποτελεί πολιτική δέσμευση εκ μέρους της κ. Μενδώνη και να μη μείνει υπόσχεση και αόριστη μετάθεση για το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος τονίζοντας ότι αναμένει με ενδιαφέρον τις ενέργειες του Υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version