«Δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα σωπάσουμε», το μήνυμα της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης για τα Τέμπη

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα πολίτες του Βόλου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας όπου τον κεντρικό χαιρετισμό έκανε ο γραμματέας του ΕΚΒ τονίζοντας ότι «η λαϊκή κατακραυγή δεν σταματά για τους κυβερνώντες. Δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα σωπάσουμε, θα ξηλώσουμε υπόγειες διαδρομές με βάση τα συμφέροντα, τα χρήματα και τα χτυπήματα που δέχονται οι ζωές μας. Οφείλουμε στους νεκρούς μας να μην ξεχάσουμε και να μην σωπάσουμε”.

«Δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα σωπάσουμε», το μήνυμα της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης για τα Τέμπη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Φίλιππος Κωνσταντινίδης καταδίκασε την προπαγάνδα της κυβέρνησης που παραμονή της χθεσινής ημέρας απεργίας των δημοσιογράφων εξέδωσε nonpaper όπου αναφέρονταν ότι η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη, κάτι που δεν ισχύει. Όλα αυτά για να αποτρέψει τη συμμετοχή στην κινητοποίηση των δημοσίων κυρίως υπαλλήλων.

Τα Τεμπη μας ματώνουν, τα Τέμπη τους στοιχειώνουν, είναι ένα από τα συνθήματα που ακούγονται στην συγκέντρωση, οπου μετείχαν τοπικοί φορείς, σύλλογοι, εργατικά σωματεία.

«Δεν θα ξεχάσουμε, δεν θα σωπάσουμε», το μήνυμα της μεγάλης απεργιακής συγκέντρωσης για τα Τέμπη

Πενήντα επτά μαύρα μπαλόνια απελευθέρωσαν δικηγόροι

Νωρίτερα δικηγόροι του Βόλου, στον χώρο των δικαστηρίων, απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας, κρατώντας μαύρα μπαλόνια, κράτησαν ενός λεπτού σιγή, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Βόλου, Χρ. Στρατηγόπουλος ανέγνωσε το ψήφισμα για τα Τέμπη και στη συνέχεια απελευθέρωσαν τα 57 μαύρα μπαλόνια για τις ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη.

Σε δήλωσή του ο κ. Στρατηγόπουλος ανέφερε ότι το σημαντικό είναι να διαλευκανθεί η υπόθεση και σύμφωνα με την ολομέλεια της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων να κατατεθεί νομική παράσταση για την υπόθεση. Ο πρόεδρος του ΔΣΒ ζήτησε να μην εξαντληθούν σε σπασμωδικές κινήσεις, κραυγές και ψιθύρους που θα διαρκέσουν λίγο, αλλά να οδηγηθούν σε ένα αποτέλεσμα: Στην αποφασιστική διεκδίκηση ο έλεγχος να φτάσει μέχρι τέλους, να είναι απολύτως αξιόπιστος και να αποδώσει ευθύνες εκεί που ανήκουν. «Σε αυτό το πλαίσιο ήδη, μετά την απόφαση της ολομέλειας, υπάρχει δήλωση παράστασης υποστήριξης κατηγορίας εκ μέρους των Δικηγορικών Συλλόγων και αυτή είναι μια διαδικασία που θα δώσει το δικαίωμα να παρακολουθούμε από κοντά αυτές τις εξελίξεις», επισήμανε ο κ. Στρατηγόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος