ΔΔΕ: Ταυτοποιήθηκε τουλάχιστον ένας δράστης των επιθέσεων στα σχολεία

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενημερώνει ότι ταυτοποιήθηκε ένας τουλάχιστον από τους δράστες των επιθέσεων σε τρία σχολικά συγκροτήματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ότι οι φάκελοι των τριών περιστατικών βρίσκονται στα χέρια των δικαστικών αρχών.

Η ανακοίνωση

“Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά κατά τα οποία ομάδες ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν σε τρία σχολεία του Βόλου προκαλώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές, ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών σχολείων αρμοδιότητάς της, ότι οι φάκελοι των τριών περιστατικών βρίσκονται πλέον στα χέρια των δικαστικών αρχών. Σύμφωνα με υπηρεσιακές μας πληροφορίες η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου έχουν ταυτοποιήσει πρόσωπο, το οποίο μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να έχει αποδεχτεί τη συμμετοχή του στις τρεις αυτές πράξεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σχηματίστηκε σε βάρος του σχετική δικογραφία, η οποία πρόκειται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Βόλου.

Το εν λόγω αυτό γεγονός αποδεικνύει ότι η κοινωνία μας διαθέτει τα απαραίτητα μέσα ώστε να αποτρέπει φαινόμενα τυφλής βίας, ειδικά αν αυτά καταπατούν τα δικαιώματα των νέων μας στην εκπαίδευση, αν στοχεύουν στην φθορά της περιουσίας του ελληνικού λαού ιδιαίτερα αν αυτά εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών μας. Με βάση αυτές τις εξελίξεις η ΔΔΕ Μαγνησίας εκφράζει την αμέριστη ικανοποίησή της προς το έργο των Αστυνομικών Αρχών και ιδιαίτερα προς το πρόσωπο του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας, Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Ντιζέ και του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Διαμαντή Καρβέλη και των συνεργατών τους, οι οποίοι δρώντας άμεσα και αποτελεσματικά οδήγησαν το γεγονός στη δικαιοσύνη διασφαλίζοντας τη μη επανάληψη παρόμοιων περιστατικών, ιδιαίτερα σε βάρος των μαθητών μας.

Επιπλέον θα θέλαμε να τονιστεί η απόλυτη ικανοποίησή μας για το πολυεπίπεδο έργο και την ευσυνειδησία των Διευθυντών των τριών σχολείων μας, του κ. Δημητρίου Αποστολάκη του 5ου ΓΕΛ Βόλου, του κ. Βασίλειου Μήτσια του 7ου ΓΕΛ Βόλου και της κ. Αγάπης Κουτσοκώστα του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, οι οποίοι εκτός της απολύτου τήρησης των προβλεπόμενων από την κείμενη νομοθεσία κανόνων ασφαλείας, προέβλεψαν και περαιτέρω μέτρα υποστήριξης της ασφάλειας των μαθητών τους. Τέλος, θα επιθυμούσαμε να εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας και προς τους εκπαιδευτικούς των τριών σχολείων, οι οποίοι με υπευθυνότητα και αγάπη προστάτεψαν τους μαθητές με απόλυτη επιτυχία, δίνοντας σε μας την ευκαιρία να διαβεβαιώσουμε τους γονείς και κηδεμόνες για άλλη μια φορά ότι τα σχολεία μας αποτελούν τα ασφαλέστερα και πλέον προστατευμένα περιβάλλοντα για τα παιδιά τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος